Ne rakd fel Fujifilm X-Pro3-ra!

Sajnos a várva várt Viltrox 33mm f1.4 objektívvel akadnak problémák. Egyelőre úgy néz ki, hogy csak a Fujifilm X-Pro3 tulajokat érinti. A Viltrox közleményt is írt, amiben figyelmezteti az X-Pro3 tulajokat, hogy ne használják a 33mm, 23mm és a 85mm f1.8 MkII objektíveket. Az objektív bajonettje lekoptathatja a bajonett kioldó gomb borítását. Az X-Pro3 vázaknál ez a gomb közelebb került a bajonetthez, mint a többi Fujifilm váz esetén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Az okozott problémáról egy fotót is posztolt egy X-Pro3 user a Fujifilm X-Pro User Group Facebook csoportban. Érdemes ilyenkor nem csak a fotó alapján következtetéseket levonni, hanem a kommenteket is végig olvasni. Azok között maga a képet posztoló ismeri el, hogy nem biztos abban, hogy a lencse bajonettje alapból hozzáérne a gombhoz. Ő inkább arra tippel, hogy az optika bajonettje élesebb egy kicsit az átlagnál és ahogy a csatlakozási pontokat igazgatja egymáshoz felrakás közben, akkor érhet a gombhoz. Ha tagja vagy a csoportnak, a fotóra kattintva eléred a bejegyzést és a kommenteket.

Forrás: Fuji Rumors

Minden bizonnyal megoldja a Viltrox a problémát, de igazán az lesz izgalmas, ahogyan a vállalat kezeli majd ezt az ügyet. Megtéríti az érintett vázak szervizelési költségét? Lesz visszahívás az új objektívek esetén? De az is lehet, hogy ez csak egy szimpla user error.

Mit gondoltok van felelőssége a Viltrox-nak?

A kiemelt képen a Viltrox közleménye.