Lesznek, akik ettől sokkot kapnak majd…

A hétvégén fotográfiai kiállítás volt Kínában. Ezek hasonló kiállítások, mint a Photoexpo volt anno. Az egyes gyártók bemutatják a legújabb termékeiket, sőt gyakran olyan újdonságokkal is lehet találkozni, amiket a gyártók még nem jelentettek be hivatalosan.

Így volt ez a Viltrox standján is, ahol feltűnt egy új AF-es objektív Fujifilm X bajonettel. Ez az objektív a Viltrox 75mm f1.2 Pro. Már eddig is csodálattal figyeltem azt, amit ez a vállalat a piacon művel. Rendkívüli érzékkel találják meg az apró piaci réseket, amiket rendre betömnek. Teszik ezt úgy, hogy nem csak összedobnak valamit, ami utána ad hoc jelleggel működik és elmondhatjuk, hogy létezik, de valóban jól teszik a dolgukat, minőséget képviselnek. Minden bizonnyal ebben nagy szerepe van annak, hogy figyelnek a felhasználóik visszajelzésére, igényeire. A Viltrox Facebook oldala ugyanis nemcsak marketing tevékenységre lett kitalálva, hanem teret ad a vásárlói tapasztalatok megosztására és a vállalattal való kommunikációra is.

Érdemes egy kicsit megállni és elgondolkodni azon, hogy ez a 75mm f1.2 mit is jelent a jövőre nézve. A fotók alapján, azt láthatjuk, hogy megmaradt a fém tubus, továbbra is kapunk rekeszgyűrűt és megjelent az AF/MF kapcsoló. Ami még árulkodó lehet, hogy a cég nagy dobásra készül, az a Pro felirat. Ezek a jelzések általában nem csupán design elemek szoktak lenni. Ez a 75mm f1.2 Pro egy új kategóriának az első üdvöskéje is lehet és szinte biztos, hogy a jövőben további, hasonlóan nagy fényerővel bíró objektív fog érkezni a Viltrox-tól, Pro kategóriában.

Sajnos egyelőre az alkalmazott lencsetagokról nincs információ, ahogyan a várható árra és a megjelenés pontos dátumára sincsen adatunk. Annyit lehet tudni, hogy a pletykák alapján az idei év 4. negyedében várható a hivatalos megjelenése. Izgatottan várjuk!

Roszberger Bandi