Sigma objektívek Fujifilm bajonettel

Szinte hihetetlen, hogy ez igaz! Már olyan régen vártunk erre! Akik követik az írásaimat, azok tudják, hogy két Fujifilm-es korszakom is volt és bár jelenleg más rendszert használok, de a Fujifilm-nek mindig lesz egy kis helye a szívemben.

Anno sokat ábrándoztunk Balázs barátommal, aki azóta is Fujifilm-et használ, hogy mennyire szuper lenne, ha megjelenne Fujifilm-re a Sigma 18-35mm f1.8 Art objektíve. Próbálkoztam azzal, hogy adapterrel felraktam a Fujifilm vázamra ezt az obit. Ha még nem olvastad erről az írásomat, akkor kattints ide.

A 18-35mm f1.8 Art egyelőre még nem érhető el Fujifilm bajonettel, de van remény, hiszen az APS-C és m4/3 körökben már jól ismert Sigma 16mm f1.4, 30mm f1.4 és az 56mm f1.4 fixek hamarosan érkeznek.

A Sigma Photo Magyarország Facebook oldalán az alábbi bejegyzést találtam:

“A SIGMA Corporation, Kazuto Yamaki örömmel jelenti be, hogy hamarosan elérhetővé válik a Fujifilm X Mount tükör nélküli fényképezőgépekhez készült objektívek a SIGMA kínálatban. Ez a megjelenés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy élvezzék a nagy teljesítményű és kiváló minőségű SIGMA objektíveket natív rögzítésben az X Mount rendszerükön.

Mindenekelőtt három jól ismert F1.4 prime objektív a 16mm F1.4 DC DN | Contemporary, 30mm F1.4 DC DN | Contemporary, és 56mm F1.4 DC DN | Contemporary modell, amelyek jelenleg négy féle bajonettel (Sony E-mount, Canon EF-M mount, Micro Four Thirds mount és L-Mount) érhetők el, egyszerre jelennek meg az X Mount rendszerhez, és az ehhez kínált termékkínálat a jövőben még természetesen bővülni fog.”

Bíztató igaz? Ez a három objektív éppen tavaly járt nálunk m4/3-os bajonettel. Ha még nem olvastad, akkor katt ide. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy melyik objektívek lesznek a következők, amik Fujifim X bajonettet kapnak. Na és persze a hazai Fujifilm user-ek kemény magjára is kíváncsi leszek, hogy milyen fogadtatásban részesítik a három Sigma jövevényt. Néhány éve egy másik gyártó szintén AF-es és Fujifilm X bajonettes objektívjei nem váltottak ki osztatlan rajongást bennük annak ellenére, hogy igazi siker story lett azoknak az obiknak a pályafutása. Akik ismerik a Sigma termékeit, azok pontosan tudják, hogy milyen magas minőséget képviselnek kifejezetten jó árkategóriában. Szerintem nem lesz ez másként a Fujifilm vázakra szánt Sigma objektívek esetén sem.

Ezeknek az objektíveknek az ára így néz ki:

16/1.4 ( C) DC DN Javasolt bruttó fogy: 144 990 Ft
30/1.4 ( C) DC DN Javasolt bruttó fogy: 124 990 Ft
56/1.4 ( C) DC DN Javasolt bruttó fogy: 154 990 Ft

A termékek várható forgalomba kerülése itthon, áprilistól. Előjegyezhető a jövő héttől a Sigma partnereknél.

Roszberger Bandi