Jó ez a Think Tank táska?

Ezzel a kérdéssel mentem be a StudioLine üzletébe bő egy éve, amikor táskát kerestem magamnak. Természetesen volt táskám, de történt egy olyan affér, ami miatt vadul keresni kezdtem azokat a fotós táskákat, amik kellő védelmet nyújtanak, de nem látszik rajtuk már messziről, hogy fotós cuccot rejthetnek magukban. Hogy mi indította el bennem ezt a lavinát? Ha még nem olvastad a street fotós cikkemet, akkor kattints ide, amiben elmeséltem, hogy mi történt velem.

Egy kis üdítős palacknak tökéletes a kicsatolható zseb.

Igazán soha nem merültem el a fotós táskák világába és mindössze néhány márkát ismertem. Fontos volt, hogy jól nézzen ki, meg sok cucc menjen bele. Ez nem túl racionális igaz? Főleg Manfrotto meg Lowepro táskákat nézegettem korábban. A Lowepro táskával valahogy nem nyúltam mellé. Az első komolyabb táskám egy Lowepro Nova Sport volt, a közepes méret. A mai napig megvan pedig már nagyon nyúzott. Szerintem van már 7-8 éves is. A fedelet záró csatjai itt-ott letörtek, de nincs szívem kidobni mert a varrások tartanak és annyira jó méret és annyira jó a súlyelosztása, hogy azon gondolkodok, hol tudnám a csatjait kicseréltetni. Ebből a táskából van egy nagy méret is nekem, hihetetlen, hogy mi minden elfér benne. Egyetlen hibája van, hogy narancssárga ezért nagyon feltűnő.

Kellett egy olyan táska, ami nem feltűnő, masszív, véd csapadék ellen, elfér benne minden cuccom, amiket munkára használok és azért passzoljon is valamennyire a ruhámhoz, mert a stílus is fontos. Ezekkel az igényeimmel sétáltam be a StudioLine-ba, ahol készséggel segítettek is a választásban. Első körben egyértelműen a Tenba és a Think Tank táskákat ajánlották. A Tenba nagyon sok kreatív megoldást kínál, de nekem a Think Tank valahogy szimpatikusabb volt. Akkoriban már javában dolgoztunk a Záridő Magazin előkészületein és kapóra jött egy lehetőség, hogy vigyek el egy Think Tank táskát kipróbálni. Született is ebből egy cikk, ha lemaradtál róla, akkor kattints ide és pótold. A cikkben a Retrospective 7 V2.0 szerepel. Nagyon tetszett az a táska, de én végül nem azt választottam.

Rendkívül kényelmes ez a vállpánt, viszont a párna széle idővel bolyhosodni kezd.

Think Tank lett és Retrospective, de a 20-as verzió. Minden bizonnyal van még hasonló kialakítású táskája más gyártónak is, bár én nem túl sűrűn futottam még bele ilyenbe más márkajelzéssel, de ahogy azt írtam, én nem merültem el túlságosan a táskák világában. Abban biztos voltam, hogy a szélesebb táskákba sok holmi elfért korábban is, de például egy buszon vagy villamoson nehéz volt úgy forgolódni vele, hogy ne üssem neki valakinek vagy akár egy kapaszkodónak. A Retrospective 20 egy közepes méretekkel bíró táska de mégis nagy, mert nem széles, hanem mély.

A rendezőkkel ki lehet alakítani úgy, hogy akár két szintbe lehet pakolni. Korábban Fujifilm felszerelést vittem benne, most Sony A7III van, amihez használok egy Tamron 28-75mm f2.8, egy Tamron 20mm f2.8, egy Viltrox 85mm f1.8II és egy Zeiss 55mm f1.8 optikát. Ezek, a vázzal és kioldóval tökéletesen elférnek sőt, még a Godox AD200 is befér az elülső hatalmas zsebbe. Ha a vakut külön viszem, akkor még a kis Olympus EM10 Mk.III-at is gond nélkül betehetem a 45mm f1.8, 20mm f1.7 és a 9mm f8 obikkal.

Ide simán belemegy egy tablet is.

Létezik belőle fekete és katonai zöldhöz hasonló színben, nekem az utóbbi van. Zsebek kiosztására nagyon hasonlít a korábban tesztelt 7-es mérethez, így akkuknak és kártyáknak, Lenspen-nek, körtepumpának is akad hely bőven. A táskához kaptam esőhuzatot egy kis tatyóban, amit ha nem használok, akkor a középső rendező alján tartok, ami még ad egy plusz párnázottságot.

A fém csat jól bírja és a vállpánt sem tört meg a csatnál.

Már bő egy éve használom és van, hogy napi szinten megpakolva, de ha nem is mindig naponta, akkor is hetente 2-3 alkalommal biztosan szükségem van rá. A tapasztalatom vele, hogy valóban nagyon bírja a strapát. A pántokat nagyon erős, vaskos fém csatok tartják, amik nem hajlottak meg, nem deformálódtak el ezen idő alatt sem. A táska anyaga sem kopott meg, a varrások is stabilan tartanak. A tépőzár továbbra is erősen rögzíti a táska fedelét, szóval az egész úgy egyben van, ahogyan azt elvárja az ember egy ilyen szintű táskától. A vállpánton a párna nem tört meg, nem lapult ki, éppen olyan kellemesen tompítja a táska súlyát, mint amikor megvettem. Az egyetlen, amit észrevettem itt a párnánál, hogy a szélein egy picit elkezdett kibolyhosodni az anyag.

Ez az a bolyhosodás, ami a vállpánt párnája szélein előjött.

A rendező jól tart, a kis lapocskák nem törtek meg, viszont a vízszintesen elhelyezett lapok puhultak kicsit és ennek köszönhetően valamennyit veszítettek a merevségükből. Nyilván ennek az oka az lehet, hogy két szintes elrendezésben használom a táskát és ezekre a lapokra is kerül súly. A függőlegesen elhelyezett lapok megőrizték a merevségüket. A lapok tépőzárai erősen illeszkednek, ott sem érzékelek kopást.

Látszik, hogy a súly miatt a középső, vízszintes lap már nem olyan merev, mint új korában.

Mindent egybevetve nem bántam meg ezt a táskát. Ha nagyon kell, akkor még egy 10″ körüli tabletnek is van benne hely, sajnos a 14″-es laptopom már nem fér el benne, így ha azt is vinnem kell egy fotózásra, akkor azt már külön táskában tudom megoldani. Ha egy valóban masszív táskára van szükséged, akkor a Think Tank táskáit mindenképpen nézd meg. Persze árban picit borsosabb ez a márka, de ezek nem 1-2 évre készültek. A StudioLine oldalán most 64.990Ft. Viszont ez a forma egyhamar biztosan nem megy ki a divatból és maga a táska is legalább olyan tartós marad, mint a stílusa.

Roszberger Bandi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük