Tokina objektívek Fujifilm vázakra

Ez is eljött végre! Újabb gyártót köszönthetnek a Fujifilm user-ek. Most már nem csak a gyári optikák és a Viltrox üvegei érhetők el AF-es formában ezekre a remek vázakra, de itt a Tokina is. Ráadásul mindjárt két objektívvel érkeztek, az atx-m 23mm f1.4 és az atx-m 33mm f1.4-el.

Jó pár hónapja írtunk arról, hogy a Viltrox után a Tokina is bejelentette, hogy célba venné a Fujifilm X bajonettet. Az első fotók alapján nagyon nagy volt a hasonlóság a két cég objektívjei között, így fel is merült a gondolat, hogy nem csak egy elegáns át címkézésről van-e szó.

Sajnos ezt még most a megjelenés után sem tudjuk sem cáfolni, sem megerősíteni. A specifikációk alapján a lencsetagok száma és csoportjaik megegyeznek, a lamellák kialakítása szintén azonos, a szűrőméret is mm-re megegyezik. Sőt, mindkét vállalat termékeiben STM AF motor dolgozik. Amiben apró eltérést láttam a rideg számok tengerében, az például a 33mm f1.4 esetében 15g eltérés. a Viltox 270g míg a Tokina 285g.

Ja, és el ne feledjem! Árban is van eltérés. Az Adorama oldalán a Tokina 33mm f1.4 429USD, míg a Viltrox Store-ban a 33mm f1.4 250 USD. A Tokina 23mm f1.4 az Adorama oldalán 479USD, míg a Viltrox áruházban a 23mm f1.4 263USD. Mindenesetre kíváncsi leszek a hazai árakra is, hogy itt is lesz-e ekkora eltérés. Nem beszélve az optikai tulajdonságokról. Na az lesz az igazi feladat kideríteni, hogy rajzolatban van-e eltérés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük