Mobilfotózás -Eszközök

Amikor megkérdezik, milyen telefonnal fotózom, és én megmondom, mindig jön a válasz: Azta! Nagyon jó képeket csinál, brutál kis telefon.”

Erre én azt gondolom: Vajon ha odaadnám, kitudnád hozni belőle a maximumot? Hiszen nem elég csak odatartani valamerre, aztán kattintani egyet. Nem csak attól lesznek szép képeid, mert jó a telefonod kamerája.  Én magam is jó sok idő alatt jöttem rá erre, és mondhatni még mindig gyerekcipőben járok ebben a témában. Ma már a mobilfotózás is hasonlóan sokrétű, mint a digitális fényképezőgépek világa. Azonban most egy általam készített képsorozatot szeretnék mutatni, amely a telefonos fotózáshoz kapcsolódik, pont, ahogy az eddigi írásaim is. ☺

Néha a telefonos fotózás önmagában egy idő után kevés.

Mit lehet tenni, ha már úgy érzed nincs mit fotóznod, vagy csak simán unod a témáidat? Velem ugyan még nem sokszor esett meg, mert mindig meglátok valami izgalmasat, de azért volt egy-két alkalom, amikor igenis fel kellett találnom magam, ha posztolni szerettem volna valamit. Mert a követők nem maradhatnak poszt nélkül, különben elszaladnak. Szó szerint. Ki érti ezt a közösségi médiát?

Amikor velem ilyesmi történt, elővettem a közelemben lévő tárgyaim, mert azokból mindig vannak újak, amik épp elől vannak, vagy amik épp foglalkoztatnak, mint a kisgyereknél a játékok.

Egyszer egy ilyen alkalommal készítettem pár képet a Duna parton. Amit használtam hozzá, szerintem sokan nem is ismerik, vagy aki igen, talán fel sem ismeri.

Mutatom:

Kitaláltátok?

Van az a zselatin golyócska, amit orchideák és más virágok mellé tesznek, hogy hosszantartó vízellátásban részesüljenek. Vízbe teszed őket, megduzzadnak és jó sokáig, akár napokig is úgy maradnak. Ezt kihasználva kivittem magammal a partra. Gondoltam, milyen jól mutathatnak ezek a kis izék a csillogó napfényben. A közelebbi fotó, makró képeim előljárója. Annyira tetszik, ahogy a homokszemek látható nagyságúak a képen. Azóta is ez az egyik kedvencem. ☺

A következő tippem a környezetünk, bár ezt nem is kell magyarázni. Nézz körül, s láss!

Érdemes mindig megnézni más szemszögből a dolgokat, mert sokszor nem is gondolnánk, mennyire jó kép lehetőség van bennük. Például amikor ezt a pocsolyát fotóztam, egy pár ment el mellettem. Véletlenül hallottam, ahogy hangot adnak gondolatuknak, miszerint mit fotózok ezen a pocsolyán. „Na, majd meglátjátok!”- Gondoltam én. – Nekem ez valamiért már akkor is szép volt.

Sokszor használom a természet adta lehetőségeket, mert bármi adhat jó témát a képemnek, ha jól van körítve.

A legkedvencebb eszközöm, a kis bögrém. erről már korábban írtam is egy külön bejegyzést, mert mint kiderült, annyi bögrés fotóm lett, hogy már írni is tudtam róla.

(Kis bögrés cikk : https://zarido.hu/kis-bogrem-a-hegyekben/ )

A másik legismertebb eszköz, amit én is előszeretettel alkalmazok, a borospohár. Bármilyen közegben jól mutat.

(Ez mondjuk egy igazi kihívás, egyedül nem is sikerült volna. ☺

Egyébként sosem éreztem magam kreatívnak, sőt, konkrétan az ellenkezőjét annak, már ha olyan létezik. Mintha semmi újat nem lennék képes alkotni. Pedig az utóbbi éveim megcáfolják ezt, hiszen most itt írok a Záridő magazinban és hamarosan lesz egy saját weboldalam is. Ezenkívül a főállásom mellett van egy harisnya webshopom, ahol szintén a saját kreativitásomra kell hagyatkoznom, sőt, néha még a képeimre is.

Nagyon jó érzés ennyi mindenben aktívan részt venni, bár néha sok a rohanás. De annak, aki ilyen személyiség, ez természetes.

A közeljövőre tartogatom az eddigi, talán legizgalmasabb témám, ugyanis kölcsön kaptam egy szuper fényképezőgépet az egyik barátomtól. Arról fogok írni, milyen teljesen kezdőként használni azt, és persze majd mutatom a szuper kis makró képeket is, melyeket már azzal készítettem.

Remélem, hogy ez a cikk érdekes volt számotokra, ha bármilyen gondolatotok volna, megtaláltok PhotoKolett néven!

PhotoKolett Facebook oldalához kattints ide.

PhotoKolett Instagram oldalához kattints ide.