Wopcast Végh Lászlóval

Mai vendégem a fotóriporterek fiatal generációjának egy kiemelkedő alakja, Végh László. Laca üde színfoltja a magyar fotós életnek. A Magyar Hang munkatársaként dolgozik, de anyagai rendszeresen jelennek meg egyéb portálokon és nívós magazinokban, olyanokban, mint például a National Geographic. Pályafutása során nyert már többek között Pécsi József ösztöndíjat, Hemző-díjat, és 2015-ben kárpátaljai anyagával első helyezett lett az egyik legrangosabb nemzetközi elismerésnek számító Pictures of The Year pályázatán. Oszlopos tagja továbbá a Pictorial Collective csapatának.

Laca legizgalmasabb anyagai azok, amelyeken éveken keresztül dolgozik. Elképesztően érzékeny srác, és így áll hozzá a hosszú távú projektjeihez is. Ezekről beszélgettünk a mai adásban: megtudhatjuk például, milyen élete van egy erdélyi papnak, aki egyben szánhúzó világ-, és Európa-bajnok; megismerhetjük egy modernkori pásztorgyerek, Ottó mindennapjait és ellátogatunk a világörökségnek számító Duna-delta vidékére is. Megvitatjuk továbbá, hogy lehet-e, kell-e érzelmileg kívülállóként maradni ilyen anyagok készítésekor. A végén pedig jön a meglepetés desszert: Laca a kosaras kártyák reneszánszáról mesél nekünk bővebben. Aki tudja, miről van szó, annak most biztosan gyermeki érdeklődéssel csillant fel a szeme.

Jó szórakozást kívánok hozzá!

FONTOS: A wopcast-et már támogathatod Patreon-on.
A folyamat pofonegyszerű, nézd csak:https://www.patreon.com/wopcast.

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ThpHstAxCeo.
Spotify: https://open.spotify.com/episode/0giLpHgaMMWwL13hEbyoQP
Elérhető továbbá a legtöbb podcast platformon.

Végh Lászlóról és anyagairól bővebben: https://www.laszlovegh.com/

A Laca által említettek:
Dezső Tamás: https://www.tamas-dezso.com/
Gárdi Balázs: https://balazsgardi.com/
James Nachtwey: http://www.jamesnachtwey.com/

A wopcast és a wonderzofphotography:
www.facebook.com/wopcastforlifewww.facebook.com/wonderzofphotography
www.instagram.com/wopcast_hunwww.instagram.com/wonderzofphotography

Ha bármi kérdésetek, kérésetek lenne, keressetek bátran awonderzofphotography@gmail.com email címen vagy közvetlenül bármelyik közösségi médián. Műsorvezető: © Kocsány Kornél
Arculatfelelős: © Kocsány Ákos