Viltrox bajonett-gate!

Emlékeztek még az elhíresült iPhone 4 antenna-gate-re? Konkrétan ha nem a telefonnak tetsző módon fogtad a készüléket, akkor a kezeddel leárnyékoltad az antennát és akár a jelet is eldobhatta, amivel megszakadt a beszélgetés. Ezzel a problémával állítólag megkereste egy vásárló Steve Jobs-ot, akinek elpanaszolta, hogy ha egy bizonyos módon tartja a telefont, akkor drasztikusan leesik a térerő. Erre Jobs válasza annyi volt, hogy: “ne fogd úgy”. Picit cinikus válasz volt igaz?

Tavaly a Viltrox-nak is szembesülnie kellett az újonnan piacra dobott, Fujifilm bajonettel szerelt objektív sorával kapcsolatos problémákkal. Itt a Záridő oldalán is írtunk arról, hogy miután megjelent a Fujifilm X-Pro3 fényképezőgép, pár felhasználó arra panaszkodott, hogy a Viltrox objektívek sérülést okoznak a vázon, egészen pontosan a bajonett kioldó gombot koptathatják le. Itt írtunk erről.

Emlékszem, hogy anno pár kollégával beszélgettük is, hogy vajon miként kezeli majd a Viltrox ezt a problémát. Ez a jelenség csak az X-Pro3 estén merült fel és az eszembe sem jutott, hogy egyetlen váz miatt átterveznék az objektíveket. Általában már megszokhattuk a Jobs-hoz hasonló lepattintó hozzáállást, különösen ha egy ilyen nagy cégről van szó. Ahogy telt az idő, egyre kevésbé esett szó erről a problémáról, így megtehette volna a Viltrox, hogy szépen lapít és majd lassan elfelejtik az emberek. De a Viltrox nem ezt az utat választotta.

Nagyon úgy néz ki, hogy ők, újra tervezik ezeket az objektívet. A 23mm f1.4 megújított változata már meg is érkezett. Nevezhetnénk akár Viltrox 23mm f1.4 STM X-Pro3 Edition-nek is. Azt gondolom, hogy ez sokat elmond a cégről, hogy mennyire érzik fontosnak azt, hogy a vásárlóik valóban elégedett ügyfeleik legyenek. Remélhetőleg hamarosan a polcokra kerülhet a többi “X-Pro3 Edition” objektív is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük