Két új objektív az OM SYSTEM-től – Sajtóközlemény

2022, Február 15, Hamburg – Az OM Digital Solutions GmbH nagy örömmel mutatja be két új Mikro-NégyHarmad szabványú M.Zuiko PRO objektívjét:

Az M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II (35mm ekvivalens érték: 24-80mm) egy nagyteljesítményű standard zoomobjektív fix F2.8 fényerővel a teljes zoomtartományban, a 24mm ekvivalens nagylátószögtől a közép-telefotó tartományt jelentő 80mm ekvivalens1értékig. A 2013. november 29-én bemutatott, immáron klasszikussá érett és igen népszerű M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO Mikro-NégyHarmad standard zoom objektív utódjaként – a legújabb technológiai megoldásoknak köszönhetően – még kiemelkedőbb képminőséget és időjárásállóságot kínál.

Az M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO (35mm ekvivalens érték: 80-300mm) egy kompakt és könnyű telezoom objektív, mely igencsak széles gyújtótávolság-tartományt fed le, a közép-tele 80mm ekvivalens2 értéktől a telefotós 300mm ekvivalens2 értékig. Ez a kiváló teljesítményt nyújtó, fix F4.0 legnagyobb fényerőt kínáló M.Zuiko PRO objektív a világ legkompaktabb és legkönnyebb modellje1.

AZ OBJEKTÍVEK KÖZÖS JELLEMZŐI

Megbízható időjárásállóság a gondtalan felvételkészítéshez zord körülmények esetén is

 • Fejlett, IP53 szabványnak megfelelő por- és cseppállóság, illetve fagyállóság -10°C hőmérsékletig

Mindkét objektív megfelel az IPX3 és magasabb szintű cseppállóságot vizsgáló teszteknek, messze felülmúlva a hagyományos IPX1 minősítést, valamint a porállóságot vizsgáló teszteket. Az IP53 por- és cseppállóság megnyugtató a kemény környezetben történő használat esetén. Megbízható működést kapunk alacsony hőmérséklet esetén is, akár -10°C hőmérsékletig, Az objektíveket hasonló por- csepp- és fagyálló vázzal párosítva a felvételkészítés akár esőben, hóesésben és poros környezetben is biztosított, anélkül, hogy aggódnunk kellene a felszerelésünk miatt.

 • Fluorin bevonat

A víz-, olaj- és porlepergető tulajdonsága mellett a frontlencsén található fluorin bevonat hatékonyan csökkenti a súrlódást is. Mindkét objektív frontlencséje így szennyeződés esetén könnyedén tisztítható, akár tisztító fúvókával, vagy törlőkendővel, és a felvételkészítés szinte azonnal folytatódhat tovább.

FŐBB JELLEMZŐK: M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II

 1. Még kiemelkedőbb képminőség és a kompakt, könnyű kivitel minden előnye egy standard zoomobjektívben, a teljes gyújtótávolság-tartományban F2.8 legnagyobb fényerő mellett
 • 14 lencsetag 9 csoportba rendezve a teljes zoomtartományban elérhető kiváló felbontás érdekében

14 lencsetag (köztük 1 EDA, 2 aszférikus, 1 DSA, 2 ED, 1 HD, 2 HR lencse) 9 csoportban, négy aszférikus lencsével – köztük egy DSA lencsével – melyek elhelyezése optimális a kompakt és könnyű kialakításhoz, illetve az M.Zuiko PRO objektívekre jellemző gyönyörű rajzolat eléréséhez. A zoom használatakor fellépő aberrációk hatékony kompenzálása kiváló felbontást eredményez a kép közepétől a széléig, a teljes zoomtartományban, a 24mm ekvivalens1 nagylátószögtől a telefotós középtartományt jelentő 80mm ekvivalens1 értékig. Ez a nagyteljesítményű objektív lenyűgöző optikai jellemzőivel teljes mértékben kihasználhatóvá teszi a vázak technológiai előnyeit – például a High Res Shot felvételi mód alkalmazásakor.

 • Minden eddiginél tisztább, élesebb képalkotás

A legújabb gyártási technológiák jelentősen csökkentik az aszférikus lencsék felületi fényszórását, egyben jelentősen csökkentve a hagyományos objektívekre jellemző becsillanást, mely tiszta képrajzolatot eredményez. Az optimális hatékonyságú bevonatrendszer – beleértve a ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonatot – javítja a szemből érkező fények hatásai ellen védekezést.

2. Sokoldalú funkciók sokféle alkalmazáshoz – többek között makró felvételekhez

 • Kiváló minőségű közelképek 0,6x1 legnagyobb képnagyítással

Az objektív a teljes zoomtartományban 20cm tárgytávolságot tesz elérhetővé. A nagylátószög tartományban makrófotózásra is kiváló, látványos perspektívákat – a telefotós végén pedig a félmakró objektívekkel vetekedő 0,6x legnagyobb képnagyítást használhatunk kiváló közelképekhez. Az objektív a legkülönfélébb makrófelvételekhez is használható, valamint támogatja a Focus Stacking funkciót, mely különösen hatékony a közelképek alkotásához.

 • MSC mechanizmus a gyors és halk AF érdekében

Az élességállításért felelős kompakt és könnyű fókuszegység két ragasztott lencséből és lineáris MSC (Movie and Still Compatible) mechanizmussal biztosít gyors és csendes AF teljesítményt. E kialakítás rendkívüli módon megkönnyíti kiváló minőségű fotók és videók készítését. Az objektív akár 50 fps (AF/AE Tracking) sorozatfelvételre is képes az OM SYSTEM OM-1 vázzal, a továbbfejlesztett kameravezérlési technológiáknak köszönhetően.

 • Átgondolt tervezésű és kialakítású kezelőszervek

A kézi fókuszáláshoz egyszerűen csak magunk felé kell húzni a fókuszgyűrűt (Manual Focus Clutch mechanizmus), az objektív egyujjas vezérléséhez pedig az L-Fn (Lens Function) gomb használható. Ezek a funkciók lehetővé teszik a beállítások gyors elérését és módosítását – így a felvételkészítés késedelem nélküli folytatását.

Elérhetőség és árak: M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II

Javasolt fogyasztói ár: 359 990.-

Kapható: 2022. március közepétől

Tartozékok: M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II

LH-66D objektív napellenző

Kifejezetten az M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO és M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II objektívhez tervezett napellenző. Csökkenti a túlzott mennyiségű fény bejutását ellenfényben, valamint védi az objektívet.

Javasolt fogyasztói ár: 15 990.-

Kapható: 2022. március közepétől

FŐBB JELLEMZŐK: M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO

 1. A világ legkompaktabb és legkönnyebb1 telezoom objektívje kiemelkedő képminőséggel
 • Kiváló felbontás a teljes 80 – 300mm zoomtartományban

Ez az objektív is azt az alapvető felépítést használja, mint az M.Zuiko Digital ED 40-150mm F2.8 PRO, mely kiváló felbontásáról híres: 15 lencsetagot (köztük 2 ED, 1 Super ED, 1 HR és 2 aszférikus lencsét) 9 csoportba rendezve. A speciális lencsék optimális elrendezése hatékonyan csökkenti a teleobjektívek használatakor gyakran megjelenő kromatikus aberrációt és kiváló felbontást eredményez a legnagyobb rekeszértékkel, a teljes zoomtartományban és képterületen – ugyanakkor a kompakt és könnyű kivitel minden előnyét kínálja. Az objektívet jellemzi a ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonat, mely jelentősen redukálja a szellemképek és becsillanás hatásait a kristálytiszta képalkotás érdekében, bonyolult fényviszonyok esetén is, például ellenfényben. Ez a nagyteljesítményű objektív lenyűgöző optikai jellemzőivel teljes mértékben kihasználhatóvá teszi a vázak technológiai előnyeit – például a High Res Shot felvételi mód alkalmazásakor.

 • A világ legkompaktabb és legkönnyebb1 telezoom objektívje, mely páratlan hordozhatóságot biztosít – belső zoomrendszere pedig a használhatóságot javítja

A visszahúzó mechanizmusnak köszönhetően a világ legkompaktabb és legkönnyebb modellje a fix fényerős, 300mm ekvivalens (35mm ekvivalens) telezoom objektívek között. Kb. 99,4 mm hosszú (124 mm használat közben) és kb. 382 g, így igazán könnyedén hordozható. Tervezésénél a fő cél a könnyed használat elérése volt. Ehhez olyan mechanizmus tartozik, mely az objektív visszahúzását és a tároláshoz tökéletes alapállapotra váltását egyszerűen csak a zoomgyűrű elforgatásával végzi. Belső zoomrendszere az objektív hosszát a teljes tartományban azonos méreten tartja, mely az objektív tömegközéppontjának minimális változását eredményezi. Az objektív elején alkalmazott kompakt és könnyű lencsék jelentősen csökkentik a nehézkesség érzetét, kiküszöbölik a hosszú teleobjektív-házak problémáit, így a felvételkészítés még könnyebbé és kiegyensúlyozottabbá válhat.

 •  70cm legkisebb tárgytávolság (a teljes gyújtótávolság-tartományban), illetve makrófotós használhatóság 0,41x2legnagyobb képnagyítás mellett

Ez a modell 70cm legkisebb tárgytávolságot kínál a teljes zoomtartományban, csakúgy, mint az M.Zuiko Digital ED 40-150mm F2.8 PRO. A telefotó végén a közelképek készítése 0,41x legnagyobb képnagyítás mellett lehetséges. Bár egy telezoom objektívről beszélünk, mégis kiváló közelkép-felvételi képességeket találunk, számos alkalmazáshoz. Például a Focus Stacking3 felvételi mód is támogatott, mely több felvételt készít eltérő élességállítással, majd az éles képrészletekből automatikusan egyetlen, végleges képet. Kompatibilis vázzal párosítva ez a mód kiválóan alkalmas olyan makrófelvételek készítésére, melyek a teljes témát egységesen élesen mutatják meg.

Elérhetőség és árak: M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO

Javasolt fogyasztói ár: 324 990.-

Kapható: 2022. március közepétől

Tartozékok: M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO

LH-66E objektív napellenző

Kifejezetten az M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO objektívhez tervezett napellenző. Csökkenti a túlzott mennyiségű fény bejutását ellenfényben, valamint védi az objektívet.

Javasolt fogyasztói ár: 14 990.-

Kapható: 2022. március közepétől

Részletes termékleírás az objektívekhez

Kérjük, tekintse meg az objektívekhez tartozó teljes körű leírást:

M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II

Link: https://www.olympus.hu/site/hu/c/lenses/index.html

M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO

Link: https://www.olympus.hu/site/hu/c/lenses/index.html

Az itt szereplő cég- és terméknevek a megfelelő cégek védjegyei, illetve bejegyzett védjegyei.

1 2022. február 15-i adat. A világ legkompaktabb és legkönnyebb objektívje a fix fényerős, 300mm ekvivalens (35mm ekvivalens) telezoom objektívek között (saját kutatások alapján)

2 35mm ekvivalens

3 A funkció használatához szükség lehet a fényképezőgép firmware-jének frissítésére. A támogatott gépekkel és firmware verziókkal kapcsolatos információkért kérjük, tekintse meg weboldalunkat.