Új időpontban!!! EgészÉvbenFotóFalu – Rendhagyó fotótörténet

A napokban adtunk hírt, hogy egy hat részes fotótörténeti kalandozás veszi kezdetét Taskovics Dorka előadásában. Az első alkalom 2021.03.01-én került megtartásra, de sajnos előre nem látható technikai problémák merültek fel, ezért elmaradt.

Magam is nagyon vártam már ezt az alkalmat, mert Dorka előadásai mindig nagyon izgalmasra sikerednek. Fel is csatlakoztam a meghirdetett online felületre. Percek alatt rengeteg érdeklődő lépett fel az oldalra és gyanítom, hogy a rendszer ezt nem bírta el, így sajnos megszakadt a közvetítés.

Azonban ne bánkódjon senki, mert az előadás nem marad el teljesen, csupán egy új időpont lett kitűzve. Az előadás új időpontja 2021.03.08. 19:00.

Az esemény Facebook oldala itt érhető el.

Aki pedig lemaradt volna az esemény előző híradásáról, annak íme a leírása:

A hat részes előadássorozat a fotográfia majd kétszáz éves történetének ikonikus alkotói emblematikus és kevésbé emblematikus képei közül válogat. A résztvevők ezúttal nem egy újabb lineáris történeti elbeszélésre számíthatnak, sokkal inkább egy szubjektív és impulzív szóbeli közlés-montázsra.

Ez a kísérleti műfaj lehetőséget adhat mindannyiunk számára, hogy a sémák által diktált értelmezési metódusokat saját megfigyeléseink szabadabb horizontjára cseréljük.

I. rész: André Kertész, Man Ray és az Aranyos fodorka
Előadó: Taskovics Dorka”

Amit sikerült még megtudnom a további részekkel kapcsolatban, hogy a tervek szerint minden hónap első hétfőjén kerülnek megtartásra és várhatóan mindegyik rész esetén Taskovics Dorka lesz az előadó.

Roszberger Bandi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük