EgészÉvbenFotóFalu – Rendhagyó fotótörténet

Már megszokhattátok, hogy időnként a figyelmetekbe ajánlunk egy egy kiállítást vagy esemény. Most egy hat részes fotótörténeti kalandozásra invitálunk benneteket. Íme az első rész eseményének a leírása:

“A hat részes előadássorozat a fotográfia majd kétszáz éves történetének ikonikus alkotói emblematikus és kevésbé emblematikus képei közül válogat.
A résztvevők ezúttal nem egy újabb lineáris történeti elbeszélésre számíthatnak, sokkal inkább egy szubjektív és impulzív szóbeli közlés-montázsra.

Ez a kísérleti műfaj lehetőséget adhat mindannyiunk számára, hogy a sémák által diktált értelmezési metódusokat saját megfigyeléseink szabadabb horizontjára cseréljük.

I. rész: André Kertész, Man Ray és az Aranyos fodorka
Előadó: Taskovics Dorka”

Az előadás ingyenes és online elérhető.
Időpontja: 2021.03.01. 19:00
Az előadás Facebook eseménye itt érhető el

Azért a hivatalos beharangozó szövegen túl engedjétek meg nekem, hogy egy kis személyes élményt is hozzátegyek csak, hogy még inkább kedvet csináljak az előadáshoz. Taskovics Dorka MOME-s fotótörténész volt a fotótörténet tanárom az OKJ-s képzésem során. Hosszú hónapokig hallgattuk a lebilincselő történeteit a fotográfia nagyjaival kapcsolatban és hiába ültük végig a 8 órát minden alkalommal nagyon sajnáltuk, hogy vége lett a napnak. Pedig szegényt általában végig beszéltettük, mert szünetre sem akartunk kimenni. Valahogy nem tudtunk betelni a történeteivel. Ez az előadás most 1.5 órásra van tervezve, de már előre sajnálom, hogy egyszer vége lesz. Szívből ajánlom minden fotósnak és nem csak fotósnak egyaránt!

Roszberger Bandi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük