UGRÁS A JÖVŐBE – SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ifjú tehetségeket toborzó kreatív alkotói pályázatát támogatja a Canon.

Canon IVY REC akciókamerák

Hogyan képzelik el a fiatalok a jövőt?

Milyen lesz 20 év múlva a tanulás, az oktatás, a szünidő?

Milyen szakmákban dolgoznak majd az emberek?

És hogyan változik meg környezetünk?

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) által meghirdetett, UGRÁS A JÖVŐBE című online alkotói pályázattal az egyetem a 7- 10. osztályos magyarországi és határon túli tanulókat és tanáraikat, illetve felnőtt segítőiket szólítja meg: mutassák be a jövő világát, ahogy ők elképzelik, tervezzenek tárgyat, alkalmazást, szolgáltatást! Legyen szó akár rajzról, kisfilmről, fotókról, írásról vagy 3D makettekről, a MOME nyitott az iskolai élethez és a szünidőhöz kapcsolódó, jövőről szóló kreatív ötletekre. A cél megmutatni: csak egy jó gondolat kérdése és bárkiből lehet designer vagy jövőkutató!

A pályázat jelentkezési határideje: a 2-5 főből álló csapatok 2021. március 14-ig regisztrálhatnak. A jelentkezés részletes kiírása és a regisztráció az UGRÁS A JÖVŐBE pályázat weboldalán található: https://mome.hu/hu/ugrasajovobe  

A regisztrált csapatok pályamunkájuk tervét április 25-ig tölthetik fel digitálisan a honlapon megadott felületen. Az első fordulón továbbjutott csapatok alkotásaikat egy MOME designer hallgató és egy oktató segítségével fejleszthetik tovább a második fordulóban. Eredményhirdetés 2021. június 11-én.

A beérkezett pályamunkákat mindkét fordulóban neves szakemberekből álló zsűri értékeli, melynek tagjai:

  • Fülöp József, a MOME rektora,
  • Bényei Judit, a MOME Design- és vizuálisművészet-tanár képzését irányító szakvezetője,
  • Tasnádi István, József Attila- és Balázs Béla-díjas író, drámaíró, forgatókönyvíró, rendező,
  • Hollósi Jázmin, a MOME elsőéves Média design hallgatója, influenszer.

A pályázat díjazása:

Diákoknak Canon IVY REC akciókamerák.

Felnőtt segítőknek ingyenes részvétel egy MOME OPEN tanfolyamon 2021. őszi tanévében.

Különdíj: a FreeDee Printing Solutions Kft. által felajánlott CraftBot Plus Pro 3D nyomtató.

Az UGRÁS A JÖVŐBE! pályázat főtámogatója a Canon Magyarország, támogatója a FreeDee Printing Solutions Kft. A pályázat együttműködő partnere a Pagony Könyvkiadó.

A Canon elkötelezett a következő generáció kultúrájának és kreativitásának fejlesztése mellett. Európa-szerte több pályázatot támogatunk és szervezünk magunk is.

Nagy örömmel csatlakozunk a kreatív szakemberek képzését magas színvonalon végző Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kezdeményezéséhez, amellyel a pályaválasztás előtt álló ifjúságot szólítják meg. A digitális korban az alkotói és kommunikációs kedv megnőtt, a közösségi csatornákon keresztül az iskolások is közzétehetik kreativitásuk eredményeit. Itt a lehetőség, hogy tovább lépjenek, sőt ugorjanak, és megcsillogtathassák ötleteiket arról, hogyan képzelik el a saját jövőjüket. Kíváncsian várjuk a pályázatokat és biztatunk minden szülőt, pedagógust és diákot, hogy bátorítsa a gyerekeket a megmérettetésre.

A Canon Europe-ról

A Canon Europe a képalkotó technológiák és szolgáltatások globális szolgáltatójának, a Canon Inc.-nek a stratégiai központja az EMEA-régióban. A Canon Europe mintegy 120 országban van jelen, hozzávetőlegesen 13 500 alkalmazottat foglalkoztat, és a Canon globális bevételének közel negyedét adja minden évben. 

Az 1937-ben alapított vállalat folyamatos innováció iránti vágyának köszönhető, hogy a Canon 80 éves története során a képalkotó technológiák élvonalában tudott maradni, és elkötelezett amellett, hogy befektetéseit a megfelelő területeken valósítsa meg és megragadja a növekedési lehetőségeket – a fényképezőgépektől a kereskedelmi nyomtatókig és az üzleti tanácsadástól egészen az orvosdiagnosztikai technológiákig.

A Canon mindennapi működését a Kyosei filozófia határozza meg: „Együtt élni és dolgozni a közjóért”. Az EMEA-régióban a Canon Europe a fenntartható üzleti növekedés jegyében működik, odafigyelve saját környezeti hatásainak csökkentésére és támogatva ügyfeleit, hogy a Canon termékeinek, megoldásainak és szolgáltatásainak igénybevételével ők is hasonlóképpen járjanak el.

Mi a Canonnál úttörő munkát végzünk, és folyamatosan újradefiniáljuk a képalkotás világát egy átfogóbb cél érdekében. Technológiánk és innovációs szellemünk révén a lehetőségek határait feszegetjük – ez segít bennünket, hogy világunkat olyan perspektívából lássuk, amelyre addig nem nyílt lehetőségünk. Segítünk életre kelteni a kreativitást – képről képre, lépéseként haladva előre. Mert akkor tudjuk jobbá tenni a világunkat, ha láthatjuk azt. További információ a Canon Europe-ról a következő weboldalon érhető el: www.canon-europe.com