Metró szürreál

A napokban futottam bele egy nagyon érdekes fotósorozatba a Facebook-on. Gyorsan meg is kerestem a fotóst, hogy vannak-e még képek amiket megmutatna. Szerencsére nem csak az a pár fotó volt a tarsolyában, amiket megosztott és még jó pár csodás képpel megörvendeztetett. Fogadjátok sok szeretettel Winkler Tamás írását és fotóit!

Fotó: Winkler Tamás
Fotó: Winkler Tamás

Először is köszönöm Bandi, hogy láttál a képeimben fantáziát!

Körülbelül 8-10 éve kezdtem el komolyabban foglalkozni a fényképészettel unokahúgom unszolására és 2019-ben végeztem el egy OKJ-s fotós tanfolyamot. Eléggé széles a paletta és ez a sorozat is csak egy része az eddigi „munkásságomnak”.

Fotó: Winkler Tamás
Fotó: Winkler Tamás

Hogy mit keres egy fotós a metró alagútban!? Legfőképpen a kínálkozó lehetőségeket, a különleges atmoszférát, amúgy meg a fő állásom a metróhoz köt, itt vagyok műszaki ügyeletes. Így nem nehéz tudom! Lassan 4 éve vagyok a metrónál és az első perctől kezdve magával ragadott ez a légkör, a komplex munkakör, a félkatonai szervezettség, de legfőképpen az első éjszaka az alagútban. Egy horror és thriller rajongónak maga a paradicsom, a hangok, a fények és a különböző színek, nem volt kétséges, fotózni kell. Így született meg a „Metró szürreál” sorozat.

Fotó: Winkler Tamás
Fotó: Winkler Tamás

A fő mozgatórugója a sorozatnak, visszaadni a hangulatát a helynek egy kicsit megfűszerezve, plusz megmutatni olyan dolgokat, amiket az emberek nem látnak/láthatnak. Aztán ez a sorozat kibővült olyan képekkel is amik nem csak az alagútban készültek, de mégis a részei a metrónak. A sorozat egy aktív sorozat, ami a mai napig bővül és formálódik, és minden egyes képet mobiltelefonnal készítettem az elejétől a kész képig (ez is a terv része volt). Terveim között szerepel a sorozat képeiből egy kiállítást szervezni, és egy fotóalbumot is szeretnék majd kiadni. /Winkler Tamás/

Fotó: Winkler Tamás
Fotó: Winkler Tamás

Winkler Tamás oldalai, ahol még további képeket csodálhattok meg:

www.facebook.com/tw.photoart

www.facebook.com/visionstwphotoart

www.instagram.com/tamaswinkler_photoart

www.instagram.com/visionsbytw

Fotó: Winkler Tamás
Fotó: Winkler Tamás

Nagyon kíváncsi voltam, hogy Tamás milyen telefonnal csinálta a fotóit, mert ilyen fényviszonyok között azért abban biztos voltam, hogy nem egy nyomógombos ősmobilt használhatott. Szerencsére nem titkolta előlem, hogy egy Huawei Mate 20 Pro telefonja van. OK, egy csúcsmobil, de egészen biztos vagyok benne, hogy még ezzel is igazi kihívás lehetett elkészíteni ezeket a képeket. Nagyon köszönjük Tamás, hogy megmutathattuk ezt a kitűnő munkádat itt a Záridő Magazin oldalán!

Mivel Tamásnak fényképezőgépe is van, egészen biztos vagyok benne, hogy addig nyaggatom majd, amíg nem küld nekünk a fényképezőgépével készült fotóiból is. Én már láttam párat ezekből és mondhatom, elég ütősek azok is.

Fotó: Winkler Tamás

Comments are closed.