Lesz full frame szenzoros Fujifilm váz?

 Tisztelt Szerkesztőség!

Néhány éve Canon full frame rendszerről váltottam Fujifilm-re. Nem bántam meg, hogy váltottam, nagyon szeretem a Fuji színeit és hogy a legolcsóbb XC objektívnek is kiemelkedő rajzolata van. Az X-T vázak kezelhetősége is közel áll hozzám.

Ugyanakkor számomra elkezdett hiányozni a full frame szenzor, főleg a nagyobb szenzor méretből fakadó előnyök. Ezért is szeretném kérdezni, hogy lesz-e a Fujifilm-nek full frame szenzoros váza a jövőben, vagy maradnak az APS-C és a középformátum vonalon? Mi az oka annak, hogy a full frame méretet kihagyta eddig a Fujifilm?

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Budai Roland

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Szia Roland!

Üdvözöljük az olvasókat és köszönjük a kérdést!
 
A GFX megalkotása előtt a Fujifilm sokat gondolkodott azon, hogy az APS-C méretet követően full frame vagy középformátumú rendszert kezdjenek fejleszteni.

A döntés végül azért esett a GFX-re mert abban nagyobb lehetőséget, dimenziót láttak. Így annak a rendszernek az objektív sor fejlesztésére fordították az energiát. Úgy látjuk, hogy a következő pár évben nem várható full frame Fujifilm fényképezőgép. A szenzor méret változásból adódóan teljesen új objektív sort szükséges fejleszteni. 
A kérdéssel gyakran találkozunk és természetesen mi is kíváncsiak lennénk egy full frame Fujifilm MILC-re, de erre még közösen kell várnunk. 🙂

Üdvözlettel,
Fujifilm Magyarország