Töretlenül előre – elstartolt a VI. Budapesti Fotósviadal regisztrációja

2022. május 14-én újra kezdetét veszi a verseny, immáron a VI. Budapesti Fotósviadal formájában.  Az egyedülálló rendezvény célja, hogy összehozza a fényképészet szerelmeseit kortól és szaktudástól függetlenül, és hogy valódi fotós-kihívások elé állítson minden résztvevőt.

Mi garantálja az adrenalin szint folyamatos emelkedését?

A viadal során egy időben mindössze egy téma címe és tájékoztatója, valamint az időkorlát áll a versenyzők rendelkezésére. Az így keletkező nyomás alatt válik egyszerre vérpezsdítővé és lebilincselővé a megmérettetés. A leadandó fotókat Budapest történelmi belvárosában készíthetik el a résztvevők, ahol minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy megszülessenek a képek a fotósok fejében és gépében, hiszen a verseny lényege a kreativitás.

Mire számíthatnak a résztvevők az nap?

A rövid megnyitó után mindenki megkapja az első téma címét, amelyet le kell exponálnia. Erre egy megadott idő áll rendelkezésére a versenyzőknek. Miután elkészültek a képpel, le kell azt adniuk (utómunka nélkül) valamelyik állomáson, vagy az online felületen. Miután leadták a képet, megkapják a második címet, amelyre szintén adott időkorlát áll rendelkezésre, és így tovább, az utolsó témáig. A verseny időtartama alatt a fotósok különböző állomások között járják a várost és készítik el felvételeiket. A fotósoknak összesen nyolc óra áll rendelkezésükre, hogy elkészítsék azt a 8+1 fotót, amelyet a legjobbnak gondolnak az adott pillanatban.

Hogyan történik az értékelés?

A nyertes képeket egy szakmai zsűri bírálja el. A díjátadóra a beérkező művekből összeállított időszakos kiállítás megnyitóján kerül sor. A Fotósviadal vándorkupáját a 8+1 témára összesen legmagasabb pontszámot kapó képek készítője viheti haza

Honnan indult?

Pannon Fényképészkör Egyesület hagyományteremtő jelleggel indította útjára a versenyt még 2010 tavaszán, hasonló jellegű, külföldi és itthoni rendezvények alapján.  Az első rendezvényről olyan pozitív visszajelzések érkeztek mind a fotósok mind a média részéről, hogy 2011-re egy nagyszabású rendezvénnyé nőtte ki magát, és azóta is töretlen sikert arat. Aküldetés sikerült, a Fotósviadal elsőként veszprémi hagyománnyá vált, és úgy tűnik mostanra Budapesten is sikerült hagyományt teremteni.

Van már jegyed?

A nevezés előzetes regisztrációhoz kötött.

Jegyek elővételben válthatók a május 14-i viadalra.

Regisztrációs díjak:
február 28-ig 6.500 Ft
április 30-ig: 7.900 Ft
május 1. után: 9.900 Ft.

További információk és jegy vásárlás itt: https://fotosviadal.hu