Fókuszban a koronavírus

Minden bizonnyal sokakat foglalkoztat a koronavírus téma. Rengeteg érvet és ellenérvet lehet olvasni, hallani arra nézve, hogy ez az egész csupán pánikkeltés vagy valóban komolyan kell venni. A Záridő Magazinnak nem feladata ebben állást foglalni. Viszont ez a téma minket is érdekel a fotózás szemszögéből, mert valamilyen hatása biztosan van ránk, fotósokra nézve is.  A Mikrosat pl. éppen ma küldte ki hírlevélben, hogy a bemutatótermét ideiglenesen bezárja és csak online rendeléseket teljesít. A napokban látott napvilágot a 41/2020. (III. 11.) kormányrendelet, ami többek között szabályozza a rendezvények létszámát is, tehát kormányzati részről is történnek olyan szabályozások, amik hatással lehetnek pl. egy esküvőfotós munkájára. 

  

Elkezdtünk felmérést végezni, hogy a koronavírus terjedése és az ezzel kapcsolatos híradások, szabályozások milyen hatást gyakorolnak a fotográfia világára, legyen szó akár a profikról, akár lelkes amatőrökről. Azonban a fotós szakma annyira sokrétű, hogy nehéz lenne minden szegmensét megvizsgálni. Arra gondoltunk, hogy a közel 3000 fős Facebook követői táborunkat, titeket kérdezünk meg, hogy mit tapasztaltok. Milyen hatással van a ti fotográfiátokra a koronavírus terjedése?  

 

A válaszaitokat leírhatjátok kommentben is a Facebook poszt alá, vagy ha picit nagyobb terjedelemben szeretnétek a tapasztalataitokat megfogalmazni, akkor küldjétek el az info@zarido.hu címünkre. A leveleket a Záridő weblapján közöljük le, hogy a sok értékes információ más fotós számára is hasznos legyen.  

 

Megtisztelő válaszaitokat előre is köszönjük! 

A Záridő szerkesztősége