Az első “Alapozó találkozó”

Nem is olyan régen hirdettük meg az “Alapozó találkozót” kifejezetten kezdő fotósoknak. A részvétel, a Sigma Photo Magyarország támogatásának köszönhetően teljesen ingyenes volt, a helyszínt pedig a StudioLine Fototech-Nika biztosította.

A téma, mint ahogyan azt a találkozó neve is sejteti, a fotózás alapjai volt. A közel öt órás beszélgetés során többek között érintettük a fényképezőgépek típusait és beállításait, kibeszéltük az egyes szenzorméretek előnyeit és hátrányait, majd átrágtuk magunkat az expozíciós beállításokon. Játszadoztunk az egyes expozíciós paraméterekkel és fényértékekkel, majd egy könnyedebb zárásként szót ejtettünk az egyes objektívekről és hasznos kiegészítőkről is.

Fotó: Fehér Ádám

A szünetek sem csupán láblógatással teltek, ugyanis a Sigma Photo Magyarország jóvoltából rengetegféle Sigma objektívet próbálhattak ki a résztvevők. A Sigma gondolt mindenkire. A m4/3-os objektívek mellett volt választék bőven Canon-ra, Nikon-ra és Sony-ra vagy éppen L bajonettes vázakra is. Egy fotós számára talán nem is létezik szebben megterített asztal annál, mint ahogyan Cake Baly Marcell megterített Sigma objektívekkel. Köszönjük Marcell!

Nem csak egy “Alapozó találkozó” volt ez az alkalom, hanem remek apropó volt arra is, hogy bejelentsem a Záridő Klub elindítását, így lett egy egyszerű találkozóból mindjárt klubtalálkozó. Hamarosan részletesen is fogok írni a Záridő Klubról, hogy lehet tagjává lenni és milyen előnyökkel jár ez a tagság.

A megterített Sigma asztal. Fotó: Fehér Ádám

Végtelen hálával tölt el, hogy ilyen sokan beáldozták a szombatjukat ezért az alkalomért. Mindig is felnéztem azokra az emberekre, akik valamiben elhivatottak és az elhivatottságuk, vagy talán jobb kifejezés az, hogy a szenvedélyük, nem ismer határokat. Akik ott voltak, nem csak öt órán át elviselték a kattogásaimat, de a kánikula ellenére is bevállalták ezt a napot sőt, sokan távoli helyekről érkeztek. Volt olyan, aki Csongrádból utazott ezért az alkalomért, de volt, aki Siófokról érkezett vagy éppen Pápáról. Egy ilyen remek társasággal nem is csoda, hogy a technika mellett szépen lassan előkerült az is, ami talán mindennél fontosabb a fotográfiában. A szív és a lélek.

Nagyon köszönöm minden résztvevőnek, aki eljött és külön köszönöm nekik a sok kedves visszajelzést. Szeretném megköszönni a Sigma Photo Magyarországnak a segítséget és a partnerséget. Nélkületek ez az alkalom nem jöhetett volna létre!

Roszberger Bandi

Kiemelt fotó: Fehér Ádám

Comments are closed.