Leica mobil nem csak fotósoknak

A Leica márkanév korábban már több mobiltelefonon is feltűnt, de eddig csak a kamerák fejlesztése gyanánt. Most viszont az Android Authority cikke alapján úgy tűnik, hogy az egész mobiltelefon a Leica logójával jelenik meg, ez lenne a Leica Leitz Phone 1.

Mit érdemes tudni róla? Fotósként, számomra az egyik legérdekesebb része a telefonnak az objektív és a szenzor. Egy 20Mp-es, 1″-es szenzor került a telefonhátlapi kamerája alá. Az objektív ekv. 19mm gyújtótávolságú, fényereje f1.9-es. Mivel az objektív egy jó nagy helyet foglal el a telefon hátlapján, hogy a mindennapos használat során védve legyen a karcolásoktól, egy mágneses objektív sapkát is kapunk a készülékhez. Az előlapi selfie kamera 12,6 Mp-es lesz.

A mobilon Android rendszer fog futni, a motorháztető alatt pedig egy Qualcomm Snapdragon 888 chip dolgozik 12GB RAM-al. Háttértár tekintetében nem fukarkodott a Leica, 256GB tárhelyet kapunk. Egy 6,6″-os ívelt IGZO OLED kijelzőn keresztül gyönyörködhetünk a fotóinkban és az Android rendszer animációiban, amelynek felbontása 2730×1260 pixel. A mobilok tekintetében egy örök kérdés az üzemidő, hogy mennyit bír az akku. Nos, ezen a téren sem fogta vissza magát a Leica, mert egy 5.000mAh-s akkumulátor gondoskodik a telefon napi betevőjéről, ami elég tisztességes.

Küllemben szerintem hozza azt a letisztult, konzervatív formavilágot, amit megszokhattunk a Leica-tól. Sajnos egyelőre csak Japánban kezdik forgalmazni és az ára 1,700 USD körül lesz, de bízzunk benne, hogy eljut majd hozzánk is.