Alapozó találkozó

Mostanában jelent meg egy cikkünk amiben beszámolok arról, hogy milyen jól sikerült a közös fotózás Barbival, aki kezdő fotós és alaposan megnézhetett egy Canon EOS R5 gépet, amit pár órára ki is próbálhatott. Ha még nem olvastad a cikket, akkor kattints ide.

A cikk posztja alá bőven érkeztek kommentek, amik között olyan is van, amiben az olvasónk megírja, hogy a fotózásban éppen ott tart, ahol Barbi és hozzá hasonlóan ő is szívesen fejlesztené a tudását. A kommentek mellett mailt is kaptunk, amiben megfogalmazta az olvasónk, hogy szívesen részt venne egy fotós alapokkal foglalkozó találkozón.

Természetesen nem vagyok semmi jónak az elrontója. Csapjunk bele! Maximum 10 főt tudunk fogadni, de ha már lesz 5 jelentkező, akkor örömmel megszervezem a találkozót. A részvétel teljesen ingyenes, amire az info@zarido.hu címre várom a jelentkezéseket. A konkrét időpontot és a helyszínt a jelentkezőkkel egyeztetni fogom. Ami biztos, hogy Budapesten lesz.

Az “Alapozó találkozó” alkalmával átbeszéljük a fényképezőgép főbb beállításait, beszélgetünk az expozíciós paraméterek beállításáról és egy kicsit megemlítjük a komponálási alapokat is. Amennyiben lesz rá lehetőség, akkor megpróbálok MILC gépeket is szerezni, hogy aki még nem próbálta ezt a technikát, annak legyen erre lehetősége. Mivel kifejezetten kezdő fotósokat várunk, kérjük a haladó amatőröket vagy akár a profikat, hogy erre az alkalomra ne jelentkezzenek mert egyrészt szét fogják unni magukat, másrészt meg elveszik a helyet olyan fotóstól, akinek igazi segítséget jelentene egy ilyen alkalom.

Jelentkezzetek bátran, itt nem lesz trollkodás, számunkra nem létezik olyan, hogy buta kérdés. Ami viszont lesz, az ismeretek szeretetteljes megosztása, jó hangulat és baráti légkör.

Roszberger Bandi