Új Canon EOS M vázat várunk

Arról mi is beszámoltunk, hogy idén érkezni fog egy elég fullos full frame MILC a Canon-tól, EOS R5 néven. Ebben várhatóan benne lesz már minden, amire eddig vágytak az R vonalat használó fotósok. Az R széria annyira lekötötte mindenki figyelmét, hogy mostanában szinte semmi szó nem esik az APS-C szenzoros M termékvonalról.

Volt egy csendes frissítése az M100-nak és lett belőle M200, de a felsőbb kategóriában semmi nem történt. A Canon Rumors számolt be arról, hogy a 2020-as év második felében várhatóan megjelenik az EOS M50 Mark II. Sajnos ennél közelebbi információkat nem közöltek. Viszont megszellőztettek egy titokzatos, szintén az EOS M sorozatba tartozó vázat is, de ennek még a nevét sem említik.

Amíg csak olvastam a híreket és nem írtam őket, addig az ilyen, szinte semmi információkra mindig csak legyintettem. Mióta átültem a másik oldalra, pontosan tudom, hogy az ilyen hírek amolyan előjátékként szolgálnak és hamarosan specifikációk meg "véletlenül" kiszivárogtatott termékfotók is lesznek. Természetesen arról is írunk majd.