Ricoh GR III Street Edition

Ti értitek, hogy miért van szükség ilyen limitált kiadásokra? Vagy ok, legyen mert nyilván egy évfordulóra például kifejezetten szép dolog, hogy a gyártó kiad egy limitált szériás gépet. Viszont ezt a Ricoh GR III-at nem értem. Ez a fényképezőgép eleve utcai fotósoknak készült. Nincs benne semmi fölösleges funkció, minden úgy lett kialakítva benne, hogy az utcán a fotós keze alá dolgozzon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Már hónapok óta a számítógépemen van a GR III tesztje megírva, de a heti hírfolyamban valahogy mindig tologattam a megjelentetését. Pedig bitang jó gép. Nem is szeretnék semmit elmondani előzetesen, de annyit megjegyeznék, hogy a nem Street Edition sokkal inkább Street Edition, mint a Street Edition. Persze az alap verzióhoz nincs csinos csuklópánt, csak egy nagyon egyszerű hétköznapi darab, és nem adnak hozzá két akkumulátort sem, mint a limitált szériához és nincs kereső sem. Viszont az alap gépen nem virít az a narancsos (Arany???) díszítés sem, amivel kellő képen feltűnő lesz a gép. Márpedig utcán éppen az a cél, hogy ne legyünk feltűnők. Utcai fotósoknak feltűnő csicsás gépet??? Minek?

Kai W nagy kedvencem, különösen azért mert elég nyersen megmondja, ha valami nem tetszik neki. Ő már ki is csomagolta ezt a limitált kiadást.

Forrás: Kai W YouTube catornája

Nektek hogy tetszik? Írjátok meg a Facebook-on kommentben!

Kiemelt fotó: Pentax Rumors

Szöveg: Roszberger Bandi