M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO

M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO fix gyújtótávolságú objektív, mely gyönyörű bokeh hatást garantál
⦁ 2021, November 4, Hamburg – Az OM Digital Solutions GmbH nagy örömmel mutatja be
⦁ M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO (35mm ekvivalens: 40mm) objektívjét. Ez a Mikro-NégyHarmad objektív egyszerre kínál lenyűgöző Feathered Bokeh hatást, illetve az M.Zuiko PRO sorozatra jellemző kiemelkedő felbontást és teljesítményt. A kompakt és könnyű, ugyanakkor kiváló minőséggel büszkélkedő, fix objektív a 40mm ekvivalens* gyújtótávolságra jellemző természetes látószög révén sokoldalú felhasználást tesz lehetővé, hiszen ideális portrékhoz, pillanatképekhez, de nagyszerűen használható tájképekhez is. Az M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO az első termék, mely már a nemrég bemutatott “OM SYSTEM” márkajelzést kapja. Az új objektív várhatóan november végén kerül a boltokba.

⦁ Kompakt és könnyű PRO objektív, lenyűgöző Feathered Bokeh hatással
⦁ Az M.Zuiko PRO objektívekre jellemző kiemelkedő felbontást a gondosan tervezett felépítésnek köszönhetjük: a 11 elemből, 10 lencsetagból álló konfigurációban Super ED, ED, Super HR és aszférikus lencséket is találunk, melyek ideális elhelyezésével kiváló képreprodukciót kapunk a kép közepétől a széléig. Ez a nagyfelbontású objektív a fényképezőgép teljesítményét maradéktalanul kiaknázza, ide értve a High Res Shot funkcióval elérhető, elképesztő képminőség biztosítását is. A becsillanás és a szellemkép minimalizálására az objektív ZERO bevonatot kapott – ebben segít az objektív szerkezetében keletkező tükröződéseket csökkentő tervezés és optimalizálás is.
⦁ Feathered bokeh: a háttér tökéletes elmosódását biztosító M.Zuiko PRO F1.2 sorozat fejlesztése során megszerzett tudás segítségével valósítottuk meg a Feathered Bokeh hatást, mely finoman vezeti át a éles képterületeket az életlen, elmosódott háttérbe. Az aberrációt mérő eszköz segítségével vizsgálható bokeh hatás erősség és a szférikus aberráció optimális szabályozása által az új objektív egyszerre kínál lenyűgöző felbontást és gyönyörű bokeh-t.
Kompakt méretű és könnyű kialakítás, F1.4 legnagyobb rekeszértékkel: az objektív tömege 247 gramm, így, ha az Olympus OM-D E-M5 Mark III vázzal párosítjuk, a rendszer mindössze kb. 661 gramm**. Ennek és a kis méretnek köszönhető az a mobilitás, melynek eredménye a gondtalan és gyors fotózás lehetősége.

⦁ Kényelmes és gondtalan felvételkészítés a legkülönfélébb körülmények között
⦁ Rendkívül megbízható, por-, csepp- és -10°C hőmérsékletig fagyálló konstrukció: a tömítésrendszerrel zárt objektív IPX1 szabványnak megfelelő cseppállóságot biztosít. Egy szintén por-, csepp- és fagyálló kivitellel büszkélkedő vázzal párosítva zord időjárás – akár eső, vagy havazás – esetén is gondtalan használhatóságot kínál. A frontlencse fluorin bevonata által a vízcseppek legördülnek annak felületéről, illetve a tisztítása is a lehető legkönnyebb.

⦁ Tömítésrendszer Kiemelkedő megbízhatóság

⦁ Nagysebességű, nagypontosságú AF: a kiváló optikai tervezéssel és lencsekialakítás-technológiák alkalmazásával könnyebb fókuszállító lencsék készítése lehetséges. Ennek köszönhetően gyorsabb és még pontosabb autofókusz érhető el, ami a használója számára gondtalan, villámgyors és precíz AF-használatot jelent.

⦁ Különféle kifejezésmód szinten bármilyen jelenethez
⦁ A közelképekkel a Feathered Bokeh előnyei maximálisan kihasználhatók: az objektív tervezésekor a lenyűgöző közelképek készítésének igénye is meghatározó volt. A legkisebb tárgytávolság 25 cm, a maximális nagyítás pedig 0,22x* a közelképekhez. A gyönyörű Feathered Bokeh hatás finoman vezeti át az elmosódott részeket a kreatív makrófotózás biztosítása érdekében.

⦁ Egy látószög, mely a természetes perspektívát és a bokeh lehetőségeinek kihasználását is biztosítja: a 40mm ekvivalens gyújtótávolsághoz tartozó látószög valamivel nagyobb, mint egy standard objektívé, de mégis ideális mindenes lehet, hiszen a portré- és pillanatképek mellett látképek megörökítésére is kiválóan alkalmas.

⦁ Elérhetőség és árak
⦁ Az M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO objektív 2021 november végétől kapható, 249 990.- Ft * ajánlott fogyasztói áron. Az M.Zuiko objektív ingyenes hat hónapos jótállási idő meghosszabbítással** kapható – ehhez mindössze az új objektív my.olympus-consumer.com oldalon történő regisztrálása, illetve a hírlevélre történő feliratkozás szükséges.

⦁ A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva. A legfrissebb információk az Olympus weboldalán érhetők el: https://www.olympus.hu/site/hu/c/lenses/index.html

AZ OM DIGITAL SOLUTIONS CORPORATION-ről
Az OM Digital Solutions Corporation a többszörös díjnyertes digitális képalkotó és audio megoldások vezető szolgáltatója, mely a precíziós optikákról és az úttörő technológiákról híres.

Az Olympus vállalattal 2021-ben történt különválást követően az újonnan alapított OM Digital Solutions a képalkotásban szerzett 85 évnyi örökséget – beleértve a különféle technológiákat, termékeket, szolgáltatásokat és a márkanév örökségét – kiemelkedően dinamikus cégként viszi tovább, az üzleti tevékenység teljes potenciálját felfedve.

Ma az OM Digital Solutions a saját kategóriájukban kiemelkedő, előre mutató termékeket fejleszt, melyek a tervezés, kivitelezés és a funkcionalitás határait feszegetik, miközben a fogyasztók és a profi felhasználók igényeit egyaránt kielégítik.