Lassan a kanyarba ér a Sony új váza?

Talán az egyik legnépszerűbb full frame váza a Sony-nak az A7III. Idén már voltak erre a vázra nagy akciók és azt gondoltam, hogy pusztán a raktárkészletek kiszórása miatt, mert jön az A7IV. Aztán hiába vártam és kutattam a pletykákat és a bejelentés várható dátumát, nagyon nem jöttek erről hírek.

Szerintem idén már nem lesz belőle semmi, viszont pár apró pletyka morzsa már megjelent itt-ott. Ezek alapján várhatunk egy teljesen újra tervezett szenzort, ami már nem 24Mp lesz, hanem 30Mp körüli. Sokaknak ez szimpatikus lehet, de én annyira nem csípem az ilyet. Na de majd meglátjuk, hogy teljesít, ne törjünk pálcát a több és kisebb pixelek felett.

Az EVF is változni fog a pletykák szerint. Az A7III esetén 2 359 000 szubpixeles, ami 3 690 000 környéki szubpixelre fog növekedni. Az LCD várhatóan változatlan marad.

Várhatunk gyorsabb AF-et, 4K 60p videót meg 2500USD körüli árat. Hogy mikor? Szerintem majd a Covid megmondja. Attól is függhet a dolog, hogy mikor hajlandó elhúzni a csíkot, mert ez most a gyártók nagy bejelentéseit is visszafogja rendesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük