Canon EOS 7D Mk.II helyett kompaktot

Olvasói kérdést kaptunk, egészen pontosan Benkő Sándor. Lássuk a kérdést és a választ:

Kedves Benkő Sándor!

Egy ideje már gondolkozom azon, hogy túladok a Canon EOS 7D Mk.II gépemen, és objektívjaimon. 62 éves vagyok, nem akarok már sok terhet cipelni. A MILC-re nem akarok váltani, mert azon is cserélgetni kell az objektíveket, tehát legfeljebb néhány kilóval lenne kevesebb a cucc, és szerintem nem is jobbak a tükörreflexeseknél. A tükörreflexes nagy előnye, a kiváló, gyors MF lehetősége, amely még ma is elvarázsol, ha rászánom magam.

Szóval, a kérdésem:

Tudna-e nekem egy jó kompakt gépet ajánlani, aminek nagy az érzékelője, és nagy a zoomja is. Szeretek természetet fotózni, távoli állatokat, repülő madarakat. A Sigma 150-600+állvány már kényelmetlenül nehéz, és nagy nekem.

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Zsolt

Tisztelt Domonkos Zsolt!

Köszönöm, hogy rákérdezett a véleményemre.

Aki nem akar nagy súlyt cipelni, viszont szeretne  jó minőségű felvételeket készíteni nagy gyújtótávolság mellett, az nem tudja a prémium-zoom Sony Cyber-shot DSC-RX10 IV Digital Camera Mark Mk 4-et elkerülni.

Itt megtekinthető: https://www.sony.hu/electronics/cyber-shot-kompakt-fenykepezogepek/dsc-rx10m4

Szerintem ez egy jó választás lehet. Főleg, hogy fix zoom lencse és az érzékelője a Sony legújabb fejlesztése. Jól bírja a mags ISO használatot.

Az ár-minőség arány is megfelelő.

Remélem segíteni tudtam.

Üdvözlettel:
Benő Sándor