Új Pentax váz a láthatáron!

Nagy jó érzés ezt leírni. Soha nem volt Pentax gépem, a legtöbb, amit fel tudok mutatni és valami köze van a Pentax-hoz, az egy Ricoh GR III. Mégis nagyon drukkolok nekik, hogy talpon tudjanak maradni. Természetesen az, hogy imáimba foglalom a Pentax márkát, az még édes kevés. A túléléshez szükség van rájuk is.

Márpedig a Pentax nagyon szembe megy az árral, mert ők még mindig a DSLR technika mellett kampányolnak. Az ezzel kapcsolatos vízióikat egy külön weblapon tárják a publikum elé, ide kattintva megnézheted te is. A DSLR-be vetett hitük nem csak gondolati szinten él. Hamarosan egy teljesen új vázat mutatnak be és bár a többi gyártó többségében a MILC vonalba fekteti az energiát, a Pentax egy új APS-C szenzoros DSLR csúcsgépet fog bemutatni. Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor Július 22-én lesz a nagy bejelentés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Túlzottan sokat még nem lehet tudni a specifikációkról, de pletyka szinten olyan információkba lehet belefutni, hogy új optikai keresőt kap, lesz benne szemérzékelő szenzor aminek köszönhetően kikapcsol a hátsó LCD, ha a keresőbe nézünk. Kap majd egy AF joystick-ot, jobb AF rendszert és egy teljesen új akkumulátoros portré markolatot is.

Én azért bízok benne, hogy ennél valamivel több és innovatívabb újdonságot találunk majd az új jövevénybe, mert ha ez így marad… A napokban járt nálam a Fujifilm X-T4 és azt gondoltam, hogy nem nagyon találni majd hozzá hasonló olyan új vázat amibe ennyire kevés újítás fért volna. A Pentax lehet, hogy túlszárnyalja majd. Mindenesetre várjuk a Július 22-ét és majd utána térjünk vissza a témára.

Szöveg: Roszberger Bandi