TIPA-díjeső hullott a Sigma termékeire

Csak úgy mint eddig, idén sem maradt el a TIPA Word Awards. A Sigma igen termékeny évet tudhat maga mögött és ennek most meg is lett a gyümölcse. Mutatjuk, hogy milyen termékei kaptak TIPA-díjat.

A “BEST PHOTO/VIDEO CAMERA” kategóriában a Sigma fp L kapott díjat. Az előd modellt mi is teszteltük külön videós és fotós szempontból is. Mindkét felhasználási területet remekül ellátta, az utód Sigma fp L pedig még rátesz egy lapáttal. Bővebb információt a Sigma fp L-ről ide kattintva kaphatsz.

A “BEST ULTRA-TELEPHOTO ZOOM LENS” kategóriában a Sigma 100-400mm f5-6.3 DG DN OS Contemporary objektív kapta a díjat. Az objektívről bővebb információt ide kattintva kaphatsz.

A “BEST PORTRAIT LENS” kategóriában azt hiszem, hogy egyáltalán nem lepődik meg senki a Sigma 85mm f1.4 DG DN Art objektív sikerén. A Sigma-tól a nagy és nehéz objektíveket szoktuk meg, ez a teljesen újra terezett, tükör nélküli rendszerekhez megálmodott objektív jelentősen kompaktabb lett, mint elődje, miközben a minőségből nem kell feláldoznunk semmit. Szép munka Sigma! További információkat itt találhatsz az objektívről.

Ha azt gondolnátok, hogy itt véget ért a díjazott Sigma termékek sora, akkor tévedtek. Ugyanis még egy kategóriában díjat kapott a Sigma. Ez a ” BEST MACRO LENS” és nem más kapta, mint a Sigma 105mm f2.8 DG DN MACRO Art objektív. Az objektívről több információt itt kaphatsz.

A végén azért ejtsünk pár gondolatot arról, hogy mi is ez a TIPA-díj, mert manapság annyi féle díj van és ezek között van olyan, ami komoly szakmai díjnak számít és van olyan is, ami csupán egy jól csengő marketing fogás. A Technical Image Press Association (TIPA) viszont egy valóban rangos díj, enyhe túlzással a fotós/videós cuccok Oscar-díjának is nevezhetnénk. A szervezetet 1991-ben alapították vezető európai fényképészeti magazinok, amelyek egy közös kritériumrendszer mentén együtt választják ki a legjobb fotós termékeket. Úgy gondolom, hogy a fotós/videós világban ha valamire érdemes odafigyelni, azok a TIPA-díjas termékek.