Te hogy csinálnál egy ilyen fotót?

Bevallom őszintén, hogy nagyon ritkán olvasok bulvárt. Talán ha nyaralok és valami olyan témát akarok olvasni, amit nem kell emészteni, vagy csak kell az önigazolás, hogy na tessék más is elköveti a hibáimat. Nyomos ok lehet továbbá, ha fotós témába botlok. A 24.hu oldalán jelent meg egy cikk, ami egy másik, a Vogue oldalán közzétett írásra alapszik.

Egy fotó történetét meséli el a kép szerzője, Samir Hussein. A fotó Harry hercegről és Meghan Markle-ról készült egy jótékonysági gálán. Samir Hussein elmeséli, hogy esős idő volt ezért a pár egy esernyő alá bújt és ez miatt kétséges volt, hogy egyáltalán lesz-e róluk használható kép. A fényviszonyok miatt abban biztos volt, hogy vakut kell használnia, ami nem egyszerű feladat szakadó esőben. Samir kiszúrta, hogy a párt hátulról is fotózzák vakuval. Ezt a hátulról jövő fényt használta ki a saját fotójához.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Gyors helyzetfelismerés, komponálás és egy jól elkapott pillanat. Minden bizonnyal csak percei voltak a fotó elkészítéséhez. Én nem vagyok fotóriporter, de pár alkalommal már nekem is kellett fotóznom olyan helyzetben közszereplőt, amikor szó szerint egy-egy kattintásra volt lehetőségem. Fotóztam már így politikust, de például Kiss Gergely vízilabdázót is. Egy interjúra sietett és előre le volt beszélve, hogy mikorra ér a fotózás helyszínére. A fényeket előre bekészítettem, vázat állványra tettem, beállítottam a kompozíciót. Gergő megérkezett, beállt a kijelölt helyre, kattintottam és már ment is tovább. Stresszes feladat volt az biztos. Nagy segítségemre volt a fénymérőm, amivel előre kitudtam mérni a fényeket. Sokan nem tartják fontos eszköznek, számomra segítség a használata. Erről írtam is korábban, ide kattintva elolvashatjátok a cikket.

Nektek volt már hasonlóan stresszes melótok, amikor nincs második lehetőség? Ti hogy csináljátok?

Szöveg: Roszberger

Kiemelt fotó: Samir Hussein

Kiemelt fotó forrása: https://twitter.com/samhussein/status/1236401509983813632/photo/1