Sony A5 pletykák

Finom volt az ebéd? Na, ennek örülök. Gondolom kezd elnyomni az álom.

Csak csukd be nyugodtan a szemedet és képzeld el, hogy a kezedben tartasz egy fényképezőgépet. Kompakt méretű váz, kényelmes markolattal. Olyan A6000 sorozatra hajazó külseje van. Annak ellenére, hogy Sony márkajelzés van rajta, semmi extra nincs a vázon. Nem is érted, hogy körülötted miért lelkendeznek az emberek. Aztán egy mozdulattal leveszed az objektívet és feltárul a szenzor. Kezd benned összeállni a kép, ahogy rádöbbensz, hogy basszus, ebben egy full frame szenzor van. Vadul keresed az árát, de a Sony marketingesei csak mosolyogva ingatják a fejüket és annyit mondanak, hogy 1000USD alatt lesz.

Hirtelen felébredsz és azon gondolkodsz, hogy mi lehetett az ebédben, hogy ilyeneket álmodsz. Egy full frame szenzoros budget Sony? Kizárt! Valóban lehetetlen lenne? A Canon is csinált egy EOS RP-t, ami már 400.000Ft alatt elhozható gyári EF-RF adapterrel. Sőt, ha akcióban vásárolsz optikát is hozzá, akkár 108.000Ft körüli összeget is vissza kaphatsz a teljes szett árából. Ha így nézed, akkor már akár 300.000Ft alá is behozható egy full frame szenzoros budget váz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Szerintem megcsinálja a Sony és a pletykákból valóság lesz. Ha az ára is jó lesz és megkapja legalább az A7III szenzorát azzal a dinamikával, szemkövető AF-el, akkor a többi gyártó kezdhet agyalni, hogy egy pár áthelyezett gomb, egy új típusú LCD, vagy egy picit átdolgozott AF már nem lesz elég a vásárlóknak.

Kifejezetten örülnék, ha a full frame világban is az autókhoz hasonlóan megjelenne egy olyan budget vonal, amiben benne van minden, amire egy átlag felhasználónak szüksége lehet. Az ilyen autókból nem szedik ki a klímát, akad benne elektromos ablak is és sok modellbe egy alap multimédiás rendszer is belefér az árba. Akinek bőr ülés kell, meg koncerterem hangzás, hatalmas kijelzős központi egység, az pedig nyúljon jobban a zsebébe.

Jöhetnek a fapados fényképezőgépek!

Szöveg: Roszberger Bandi

Kiemelt kép forrása: SonyAlpha Rumors