Sigma-s ajándékok fotósoknak, videósoknak

Ha nagyon kifutottatok az időből és az utolsó pillanatban szereznétek be a fotós/videós szeretteiteknek az ajándékot, engedjétek meg, hogy javasoljunk pár olyan terméket, amivel nem nyúlhattok mellé.

A Sigma termékeiből válogattunk mert egyrészt van saját fényképezőgépük, másrészt az objektívek terén lefedik a legnépszerűbb bajonetteket.

Ha az a személy, akit megajándékoznátok, videós tartalmakat gyárt, de azért időnként fotózik is, akkor remek választás lehet egy Sigma fp váz. Megjelent a frissített verziója a Sigma fp L, de még több hivatalos Sigma viszonteladónál elérhető az első generációs Sigma fp is, aminek némileg csökkent az ára az L megjelenésével. 

A Sigma fp járt nálunk is, bővebben erre a képre kattintva olvashattok a tapasztalatainkról:

https://zarido.hu/sigma-fp-a-rebellis/

Ha a szerencsés, akinek az ajándékot szánjátok szeret portrézni, egészen biztosan felejthetetlen ajándék lesz számára a Sigma 105mm f1.4 DG HSM Art objektív. A Sigma elsősorban DSLR vázakhoz tervezte, így elérhető Canon EF és Nikon F bajonettre is. Mivel nagyon népszerű üveg, sőt egy igazi uniqum, így a Sigma megcsinálta Sony E és a Leica-Sigma-Panasonic trió által használt L véggel is. Ennek hála, például azok a Panasonic user-ek, akik fullframe vázat használnak minden probléma nélkül felcsattinthatják az L bajonettes verziót. Amitől igazán különleges ez az objektív, az a 105mm-es gyújtótávolság párosítása az f1.4-es legnyitottabb rekesszel. Hihetetlen finom háttérmosás jellemzi.

Sigma 105mm f1.4 DG HSM Art

Nagyon szeretjük a fix objektíveket, de be kell látni, hogy időnként nélkülözhetetlen társ lehet egy alap zoom. L bajonettel és Sony E véggel jelent meg a Sigma 28-70mm F2.8 DG DN|Contemporary. Ez egy nagyon kompakt zoom objektív. Mindössze 101,5mm hosszú, 72,2mm az átmérője és csupán 470g. Igazi bajnok a könnyű MILC vázak világában.

Sigma 28-70mm F2.8 DG DN|Contemporary

A Sigma nem csak a Canon, Nikon, Sony, Sigma, Leica, fullframe Panasonic felhasználókra gondol, de például a m4/3 rendszerért rajongó Panasonic-os és Olympus-os fotósokra is. Van egy igazi mesterhármas fix sora rendkívül jó áron m4/3 szenzoros vázakhoz. Ezek a Sigma 16mm f1.4, 30mm f1.4 és az 56mm f1.4. Mi is teszteltük ezeket az objektíveket, amikről a képre kattintva olvashatsz bővebben:

https://zarido.hu/egy-tuti-sigma-s-tipp-m4-3-ra/

Végezetül pedig szeretnénk ajánlani valamit azoknak, akik kifejezetten videóznak. Ez a Sigma Cine 18-35mm T2.0. Ezt az objektívet Fehér Ádám kollégánk tesztelte. A tapasztalatairól készített egy videót, amit itt nézhettek meg.:

Ha esetleg nem találtatok kedvetekre való cuccot az általunk javasoltak között, de szívesen válogatnátok a Sigma további termékeiből, engedjétek meg, hogy ajánljunk egy videót Fehér Ádámtól, aki segít eligazodni a Sigma objektívek jelöléseiben. Így könnyen beazonosíthatjátok, hogy melyik objektív készült fullframe vagy crop-os vázra, melyik DSLR-re vagy MILC-re.

Reméljük, hogy tudtunk adni pár ötletet az ajándékozáshoz! Csodálatosan szép ünnepeket kívánunk mindenkinek!

A Záridő csapata