Tokina atx-m 85mm F1.8 FE

A Tokina útjára bocsájtja az új atx-m szériáját, mely a dinamikusan növekvő tükör nélküli gépek piacát célozza meg. Magas minőséget kínál elfogadható áron. Megőrizve a jól bevált Tokina atx jelölést, mely az advanced technology rövidítése, az új sorozat kiegészül egy m betűvel, amely a motívumot, tükörnélküliséget jelöli. Ezzel motiválja a Tokina a fotóst, hogy egyedi, lélegzetállító képeket készíthessenek.
Tokina atx-m 85mm F1.8 FE egy teljesen új tervezésű közepes telefotó objektív, fix gyújtótávval a Tokina kínálatában, melyet Sony E bajonettre terveztek. Ez a gyújtótávolság ideális portré-, természet- és részletfotókhoz.

- Egyszerű, kifinomult kinézet, magas minőségű anódizált selyemfényű bevonat és magas minőségű optikai üveg alapanyagok
- Csodálatos és finom bokeh, tökéletesen kör alakú fénypontok az élességen kívüli területeken, mely a nagy fényerőnek és a nagy átmérőjű frontlencsének köszönhető.
- Kiemelkedő felbontóképesség saroktól sarokig, és nagyszerű a kromatikus aberráció kezelés, mely a tíz üveg elemnek köszönhető, beleértve egy SD lencsét is.
- Természetes szín visszaadás, és magas kontraszt.
- A Tokina Super Low Reflection Coating hatékony szellemkép- és becsillanás kiküszöbölésében, és emellett víz, olaj és por taszító is.
- Csöndes, gyors és hatékony fókusz meghajtás, melyet az ST-M fókuszmotor biztosít.
-Precízen és finoman állítható az élesség manuális fókusz módban, mely a magas minőségű alapanyagoknak köszönhető.
- Tökéletes adatátvitel az objektív és a váz között, így a Sony vázak minden előnyös tulajdonsága kihasználható, mint például az Arc/Szem prioritásos AF, valós idejű szem AF, MF segéd, 5 tengelyes képstabilizátor.

Tulajdonságok
Gyújtótávolság: 85mm
Legnagyobb rekesz: F1.8
Legszűkebb rekesz: F16
Kompatibilitás: full frame és APS-C
Bevonat: több rétegű víz taszító
Felépítés: 10 lencse 7 csoportban
Látószög: 28,5°
Közelpont: 0,8m
Nagyítás: 0,125x
Blende: 9
Szűrőmenet: 72mm
Méret: 93x80mm
Tömeg: 645g

Forrás: Tokina sajtóanyag