Lesz még itt 56!

Biztosan csalódást fogok okozni azoknak akik egy politikai írásra számítottak a cím alapján és bocsánatot kérek tőlük. Csupán, amikor szembe jött velem a hír a Fujifilm objektívjével kapcsolatban valahogy Hofi Géza poénja ugrott be, ami szerint ha lesz még itt újra 56 az már 112. Na de a viccet félretéve lesz 56, méghozzá Fujinon és valószínűleg XF56mm f1.2 Mk.II néven.

A Fujifilm nagyon úgy tűnik, hogy komoly frissítésekbe kezdett. Nem is olyan régen frissült az XF27mm f2.8 ami időjárásálló is lett és rekeszgyűrűt is kapott a tubusra. Most jelent meg az új XF18mm f1.4 ami ha nem is a régebbi XF18mm f2 frissítése, de mindenképpen egy új alternatívája lehet.

Forrás: Fuji Rumors

Most pedig nagyon úgy néz ki, hogy megindult a fejlesztés az XF56mm f1.2-vel kapcsolatban is. Sőt a pletykák szerint sorra kerül az XF23mm f1.4 is. Ez nagyon jó hír. Remélhetőleg már ezek is megkapják a WR jelzést, amihez extra szigetelés és így időjárásálló tulajdonság társul. Optikailag mindkét objektív zseniális már a jelenlegi állapotában is. Amivel időnként panaszok szoktak lenni azok körében, akik rendszeresen munkára is használják ezeket az objektíveket az AF motor. Többektől hallottam már, hogy idővel hangosabb lesz és ez nem túl megnyugtató. Szinte biztos vagyok benne, hogy ezen is javítani fog a Fujifilm.

Mindezt mikor? A Fuji Rumors forrásai szerint 2022-ben érkezhetnek a frissített objektívek.

Roszberger Bandi

Kiemelt kép forrása: Fuji Rumors