Legyen a Te szíved is kék!

A Záridő Magazin is csatlakozott az EGYÜTT AZ AUTISTÁKÉRT ALAPÍTVÁNY kezdeményezéséhez. A kezdeményezés lényege, hogy 990Ft-ért megvásárolható egy csodaszép kitűző, ami egy kék szívet ábrázol. A kitűző árával minden vásárló az alapítvány munkáját támogatja. Jó kérdés lehet, hogy egy fotós magazin miért érzi szükségét annak, hogy felhívja az olvasói figyelmét erre a programra.

Több összetevője van ennek. Sok évet dolgoztam gyógypedagógiai segítő munkatársként és nagyon szép emlékeket őrzök a szívemben azokkal az autista gyerekekkel kapcsolatban, akikkel együtt dolgoztam. Minden apró előrelépés, amit közösen elértünk, hatalmas öröm volt.

Számukra nagyon fontos a vizualitás és bizonyos esetekben a képekkel való kommunikáció. Nem véletlen, hogy az Óbuda Fotóklub Egyesület felkarolt egy autistákból verbuválódott kis csoportot és közösen fotóznak velük. Az egyesület elnöke, Koncz Dezső, aki gyógypedagógus és a koordinálása mentén remekül együtt tudnak dolgozni az ifjakkal. Mi is beszámoltunk arról, hogy októberben volt az első kiállításuk. A kiállítással kapcsolatos írásunkat ide kattintva elolvashatjátok.

Akik az elejétől fogva követik a Záridő cikkeit, talán még emlékeznek Benire. Többek között Beni volt az egyik modellünk a Rotolight Neo 2 tesztjéhez. Beni a teszt idején 14 éves volt. Ő egy nagyon jó humorú, a korának megfelelő csibészséggel rendelkező autista srác, akivel kifejezetten élmény volt a közös munka. Ide kattintva elolvashatjátok a tesztet.

Köztünk élnek sőt, “Lehet hogy a melletted álló is autista?”. Ezzel a címmel készült két kis film is az EGYÜTT AZ AUTISTÁKÉRT EGYESÜLET gondozásában. Milyen is valójában egy autista élete? Kukkantsatok bele! Íme a két rövid videó:

A kitűző megvásárolható az alapítvány weblapján és a kijelölt MOL benzinkutakon is.

Szöveg: Roszberger Bandi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük