Lego történetek

Az alap ötletem a Lego fotózással onnan indult, hogy elmeséljem az életem fontosabb momentumait a kis Lego figurákkal, gyerekkoromtól napjainkig. Ez túl nagy és költséges projektnek bizonyult, így elkészítettem magamat kicsi Lego figurából és otthoni környezetben kezdtem el fotózni.

Később született meg az az ötletem, hogy készítsek egy olyan fotósorozatot, melyben a kicsi Lego figurám bejárja csodaszép országunkat és nevezetességeinket. El is kezdtem ezt az újabb projektem, ez folyamatában bővül jelenleg is.

Kis kiegészítőkkel és figurákkal folyamatosan bővítem a „játék parkomat”, mivel különböző szituációkban és környezetben fotózom le őket. Fotózásom során szükség van sokféle Lego fejre, apró tárgyakra, járművekre, hogy minél színesebbek, kreatívabbak legyenek a fotóim. Már nagyobb Lego épületeim is vannak, melyeket szintén szeretek a valós környezetbe belekomponálni.

További terveim közé tartozik, hogy fel tudjam dobni ezeket az épületeket a Lego-ba való LED világítással is. Úgy gondolom, hogy ezek az apróságok is egyedibbé és különlegesebbé teszik a fotósorozataimat.

Ezzel a Lego témájú fotósorozatommal az idei évben már indultam egy fotóversenyen a karantén ideje alatt. A Fotósviadal tavaszi versenyén a képeimmel első helyezést értem el.

Minden kép megkomponálásakor próbálom a saját magam egyediségét, ötleteit és az aktuális hangulatomat átadni a képeimen keresztül.

A Lego fotózás számomra egy újfajta látásmódot adott, amely hobbi, kikapcsolódás, szórakozás.  

Szöveg és fotók: Ledniczky Tünde

További fotók Tünde Facebook oldalán!