Klasszikus a Záridő Klubban

2022.05.15-én vasárnap újabb klubnapot tartottunk a klasszikus portrévilágítás iránt érdeklődő olvasóinknak.

Az 5 fő helyett kivételesen 6 résztvevőnk volt, mert a munkája miatt az egyik olvasónknak a következő hetekre nézve csak ez az egy vasárnap jöhetett számításba. Annyira lelkes volt, hogy nem akartuk ezt a lendületet megfékezni, így ő is csatlakozhatott hozzánk.

Fotó: Nika Dávid (Sony A6400, Viltrox 23mm f1.4)

Pontban 10:00-kor tudtunk kezdeni és néhány perccel 14:00 után kapcsoltuk le a vakukat. Remek csapat állt össze, pillanatok alatt megtanulták a fénymérő használatát és a fényértékek számolása sem fogott ki rajtuk. Igazi team munka volt végig és mindenkinek volt feladata. Forgószínpad szerűen osztottuk ki az egyes szerepeket, így mindenki mért fényt, kezelte a vakukat, fotózott vagy éppen modellt ült. 🙂

Bandi éppen az EF-m bajonettes Viltrox 56mm f1.4 objektív használatát magyarázza. Fotó: Nika Dávid (Sony A6400, Viltrox 23mm f1.4)

A fények beállítása mellett beszélgettünk az OKJ-s képzések helyzetéről, Bandi tartott egy kis fejtágítás fotós etikett témában, továbbá a fotós és modell közötti kommunikációról. Kihasználva a helyzetet, hogy a rendezvénynek a StudioLine Fototech-Nika Kft. adott otthont, a résztvevők szabadon kipróbálhattak különböző termékeket is, például a Viltrox 56mm f1.4 objektívet vagy a Spider Holster övrendszerét.

Az egyik résztvevőnk a Spider Holster övrendszert teszteli. Fotó: Nika Dávid (Sony A6400, Viltrox 23mm f1.4)

Az egész workshop rendkívül jó hangulatban telt, amiben nagy szerepe volt a résztvevők nyitottságának és közvetlenségének is. Nagyon köszönjük, hogy eljöttetek, reméljük, hogy hamarosan újra találkozhatunk! Soha rosszabb vasárnapot!

Júniusban újabb workshop-ot szervezünk, akkor a fotózás alapjai lesz a téma.

Köszönjük a fotókat Nika Dávidnak, amiket Sony A6400 vázzal és Viltrox 23mm f1.4 objektívvel készített.