Kenko International Filter Photo Contest 2021

A Kenko szervezésében nemzetközi fotóverseny indult augusztusban, ami a szűrők használatára lett kihegyezve. Ha szerettél volna indulni az idei versenyen, de csak most értesülsz róla, nincsen semmi gond. 2021 október 31-ig lehet nevezni.

Minden fotópályázat esetében figyelmbe kell venni a pályázati feltételeket, nincs ez másként most sem. A pályázati kiírást hirdető oldalon pontosan megfogalmazásra került, hogy milyen fotókkal lehet nevezni.

Például nincsenek márka szerinti megkötések a szűrőkkel kapcsolatban, így nem csak Kenko szűrővel készült fotók indulhatnak. Azt viszont elvárja a kiíró, hogy olyan fotók kerüljenek versenybe, amiken jól látható az alkalmazott szűrő vagy szűrők hatása. Ennek megfelelően azok a képek nem elfogadhatók, amik UV vagy protector szűrővel készültek.

Arra is érdemes odafigyelni, hogy a képek utólagos retusálsa bizonyos szintig megengedett, de az olyan szintű kidolgozás esetén kizárják a képeket, amik nagy mértékű változásokat hoznak létre a fotókban. Ilyen lehet például a színcsere, a színek nagy mértékű megváltoztatása.

Az első hely jutalma majdnem 1,5 millió forintnak megfelelő jen vagy dollár. A pontos részletekért kattints a linkre:
https://filter-zone.com/#photo-contest

A zsűri Japán tagja, Koji Itami 2019-ben Imre Tamás alkotását választotta ki a díjazott fotók sorába. Szívből gratulálunk Imre Tamásnak!

A kiemelt képen Imre Tamás díjazott fotója látható.