Itt a IV. Budapesti Fotósviadal – egész napos kihívás a fotózás szerelmeseinek

A szeptember 19-én megrendezésre kerülő IV. Budapesti Fotósviadal csak a fővárosban lesz a negyedik – a Veszprémből indult versenyen már 2010 óta mérhetik össze a fotózni vágyók a kreativitásukat. A koronavírus miatt elhalasztott, kora őszi játékra mindenkit várnak a szervezők.

A hagyományteremtő jelleggel indult versenyt a Pannon Fényképészkör Egyesület hasonló jellegű külföldi és itthoni rendezvények alapján szervezte meg, első alkalommal 2010 tavaszán. Az első rendezvényről pozitív visszajelzések érkeztek a fotósok és a média részéről is, így 2011-ben egy nagyszabású rendezvénnyé nőtte ki magát a verseny.

A minden év májusában lezajló versenyen túl 2014 őszén a Nyitott Balaton rendezvénysorozat egyik programjaként a balatonfüredi sétányon lehetett a Fotósviadal versenyzőibe botlani. Az eddigi tíz Fotósviadal sikersorozatnak számít, ezért a szervezők bíznak benne, hogy a 2020. őszén immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Fotósviadal szerves része lesz fővárosunk kulturális életének.

A verseny lényege a kreativitás, nem a profi módon készített képek, így lehetséges, hogy amatőr és profi fotósok egyaránt élvezik az egész napos kihívást. Az egyedülálló verseny célja, hogy összehozza a fényképészet szerelmeseit kortól és szaktudástól függetlenül, és élmény legyen a részvétel a versenyzőknek. Részvételi korhatár nincs, és a megmérettetés folyamán használt fényképezőgép sincs korlátokhoz kötve.

Az interaktív nap során egy időben csak egy téma címe és tájékoztatója, valamint az időkorlát áll a versenyzők rendelkezésére, így válik igazán dinamikussá és izgalmassá a megmérettetés. A checkpointokon leadandó fotókat Budapest festői és történelmi belvárosában készíthetik el a résztvevők.

A nyertes képeket szakmai zsűri bírálja el. A díjátadóra a beérkező művekből összeállított időszakos kiállítás megnyitóján kerül sor. A Fotósviadal vándorkupáját a győztes sorozat készítője viheti haza. A Fotósviadalt – Veszprémhez hasonlóan – a szervezők Budapesten is hagyománnyá kívánják tenni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:
Elindult a regisztráció az idei Fotósviadalra!

A IV. Budapesti Fotósviadalra augusztus 20-ig kedvezményesen regisztrálhattok a fotosviadal.hu oldalon.