ITT A FUJIFILM X-S10 ÉS AZ XF10-24MM R OIS WR

FUJIFILM X-S10

-Néhány nappal ezelőtt bejelentésre került a FUJIFILM X szériájának legújabb, cserélhető objektíves tükör nélküli tagja, a FUJIFILM X-S10.

A legfőbb funkciókkal felszerelve úgy, mint a 26,1MP X-TransTM CMOS 4 szenzor, a nagy sebességű X-Procceszor 4 képfeldolgozó motor és a vázon belüli képstabilizátor (IBIS), az X-S10 maximális teljesítményt kínál egy kompakt testben. Kiváló teljesítményű modell felhasználóbarát kezelőszervekkel.

A termék főbb jellemzői:

1. Az újonnan kifejlesztett kisebb IBIS a kompakt vázhoz・A vázon belüli képstabilizátor (IBIS) szerkezete körülbelül 30%-al lett kisebb térfogatban és tömegben, mint az előző modellé.* A mindössze 450 grammos súly és kis méret ellenére az X-S10 akár 6,0 fényértékes*, öttengelyes képstabilizációt biztosít.

2. Legendás filmszimulációk és frissített AUTO funkciók a kiemelkedő képminőség érdekében・A FUJIFILM filmszimulációs módok annak okán keltek életre, hogy megünnepeljük az analog filmek történelmét azzal, hogy digitalizáltuk az iparág legismertebb analog filmjeit. Az X-S10 18 exkluzív filmszimulációs móddal rendelkezik, köztük az ETERNA Bleach Bypass funkcióval, amely gyönyörű, telítetlen, nagy kontrasztú képi világot hoz létre.・Az X-S10 egy frissített [AUTO SP (Jelenethelyzet)] módot kínál, amely automatikusan állítja a fényképezőgép beállításait a tökéletes kép elérése érdekében anélkül, hogy további finomhangolásokat kellene végeznünk a beállításokban. Most már a tájak letisztult és élénk színekkel történő fényképezése, a gyönyörű bőrtónusú portrék vagy minden tekintetben jól exponált képek készítése a fotográfiai tudás szintjétől függetlenül is lehetséges.

3. Megbízható AF és nagy sebességű sorozatfelvételi mód a fontos pillanatokban・Az X-S10 négysebességű AF és AF-követési teljesítményének, az X-TransTM CMOS 4 érzékelő 2,16 millió fázisérzékelő képpontjának és az X-Processor 4 számítási teljesítményének kombinációja gyors és pontos autofókusz eredményt biztosít, és akár 0,02 másodperc alatt éri el a fókuszt bizonyos esetekben akár -7,0 EV* mellett is.・Az X-S10 nagy pontosságú követő AF-el van felszerelve a mozgó témák követésére, valamint Arc / Szemfelismerő AF funkcióval a személy arcának és szemének követésére.

4. Változtatható szögű LCD kijelző és kereső amely 3 boost módot támogat・Az X-S10 rendelkezik egy változtatható szögű LCD-monitorral, amely akár 180 fokban is elfordítható, így nemcsak szelfik, hanem állóképek és videók készítésére is alkalmas különféle kameraállásokból.・A kijelző élő nézet funkciójának három elérhető Boost módja van, úgy, mint a gyenge megvilágítás prioritás, a felbontás prioritás és a képfrissítési prioritás.

5. Kiterjedt videófelvételi funkciók・Az X-S10 4K videót állít elő a 6K-nak megfelelő adatmennyiségből, hogy a felvételek nagy felbontásúak legyenek, alacsony zajszint mellett. Támogatja a 4K / 30p 4: 2: 0: 8 bites videók rögzítését a kamerába helyezett SD kamerára, valamint a 4K / 30p 4: 2: 2: 10 bites videó kimenetet a HDMI porton keresztül.・A kamera nagy sebességű full-HD felvételre is képes 240p-vel, és akár 10-szeres lassítású felvételt készíthet egy gyorsan mozgó témáról.

A termék hivatalos oldala: https://fujifilm-x.com/hu-hu/products/cameras/x-s10/

XF10-24mm F/4 R OIS WR

-Az új kamera bejelentése mellett megjelent az XF10-24mm F/4 R OIS frissített verziója az XF10-24mm F/4 R OIS WR. Az új, ultraszéles látószögű zoom, időjárásállósággal!

Az optikán újonnan feltűntetett blende skálával, az automatikus pozíciózárral és az időjárás álló kialakítással együtt ez az objektív tökéletes választás lesz azoknak táj- és természetfotósoknak, akik az időjárási elemeknek ellenálló ultraszéles látószögű objektívvel szeretnének fotózni. Az előbb felsorolt extrákon kívül a belső felépítés is változott az elődhöz képest, hogy a fókusz és zoom gyűrűk karcsúbbak legyenek. Ennek köszönhetően az objektív teljes súlya 25grammal lett kevesebb, mint az első kiadás. Végül, de nem utolsó sorban az objektív képstabilizátora is frissítésre került, így a teljes stabilizáció hatása immár 3,5 fényértékre nőtt.

A termék főbb jellemzői:

1. Új időjárásálló kialakítás és néhány használhatósági frissítés・Frissített rekeszgyűrű blende skálával és automatikus pozíciózárral. A rekeszgyűrűt egy blende skálával frissítették, hogy a fotósok vizuálisan ellenőrizhessék, milyen rekeszre van állítva az objektív, így nincs szükség az EVF-en vagy LCD-n keresztül történő ellenőrzésre. A blendegyűrű rendelkezik egy automatikus pozíciózárral is, hasonlóan a GF lencsékénél, amely megakadályozza a gyűrű nem kívánt mozgását, így hatékonyabbá teszi a felhasználást.

・Időjárásállóság Ez az új lencse immár por- és nedvességálló és képes akár -10 Celsius fok (14 ° F) hőmérsékleten is működni, és ennek a funkciónak a hozzáadása ellenére mégis 25 grammal kisebb súlyú, mint az előző modell.・Javított optikai képstabilizálás. Az ebben az objektívben használt új, kifinomult giroszkóp érzékelő a képstabilizációt az előző modellhez képest +1,0 fényértékkel, 3,5 fényértékre javítja. Ha egy aktuálisabb X sorozatú fényképezőgéppel, például a FUJIFILM X-T4-el használják, az objektív és a kamera együttesen körülbelül 5,5 fényértékű 5 tengelyes képstabilizációt eredményez.

・Vékonyabb és stílusosabb kialakítás. A fókuszgyűrűt és a zoomgyűrűt 3, illetve 2 mm-rel csökkentették az előző modellhez képest, ezzel egy kompaktabb és stílusosabb kialakítást eredményezve.

2. Optikai tervezés, amely fejlett képfelbontási teljesítményt nyújt

・Az új lencse 14 lencsetagból áll, köztük négy aszférikus és négy extra alacsony szórású elemből, 10 csoportban. Az aszférikus elemek használata csökkenti a szférikus aberrációt, a mező görbületét és a torzulást, míg az extra alacsony szórású elemek használata korrigálja a kromatikus aberrációt, fokozva széltől szélig élességet. A kompakt forma ellenére az objektív képes az F4.0 maximális rekesznyílás biztosítására a fókusztávolságtartományban, az ultraszéles 10 mm-től a 24 mm széles látószögig (ami 35 mm-es formátumban 15 mm-nek 36 mm-nek felel meg), ugyanakkor lehetővé teszi a felhasználók számára állandó blende értéket tartsanak bármilyen gyújtótávolságon. Az elülső lencsetagot gondosan bevonják, hogy minimalizálják a szellemképet, amely általában az ultraszéles látószögű zoomobjektívben található rendkívül homorú elemekkel miatt fordul elő, így magasabb képélességet és tisztaságot biztosít.

・Az objektív csak 24 cm (9,5 hüvelyk) közelponton alkalmas makró stílusú fényképezésre. Használja az objektívet közelről egy témához, miközben egyidejűleg a háttérben lévő elemeket is megörökíti, így olyan erőteljes képeket hozhat létre, amelyek maximálisan kihasználják az ultraszéles látószögű gyújtótávolság előnyeit.

A termék hivatalos oldala: https://fujifilm-x.com/hu-hu/global-news/2020/1015_3772807/

Forrás: Fujifilm Magyarország