“Hihetetlen” két új funkció kerül az új APS-C szenzoros Pentax csúcsgépbe!

Most nagyon csúnya leszek tudom és előre vetítem, hogy ez a hét lehet, hogy ilyen lesz. Kibújik belőlem a kisördög. Pedig nem szándékos esküszöm.

Nem olyan régen már cikkeztünk arról, hogy a Pentax egy új APS-C szenzoros csúcsgépet készül a piacra dobni. A Pentax Rumors oldalán írnak egy, pontosabban kettő újításról. Mindkettő az optikai keresőt érinti és persze mindegyik hasznos, csak szerintem 2020-ban ezeknek az újításoknak már nem újdonságként kellene szerepelni.

Az egyik, hogy korábban a K-3 II vázak keresői úgy voltak tervezve, hogy a kereső egy síkba került az LCD-vel, így a fotós orra időnként útban lehetett. Akik orra plasztikázva lett és ennek köszönhetően könnyen el tudták távolítani ezt a pompás testrészt, azok előnyben voltak. A Pentax most gondolt azokra is, akik nem szeretnének megválni az orruktól, ezért az optikai keresőt úgy tervezték, hogy 3.2mm-el kiemelkedjen az LCD síkjához képest.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

A másik újítás, hogy szemérzékelő is kerül az optikai kereső alá, így ha a fotós a szeméhez emeli a vázat, az érzékeli ezt és az LCD kikapcsolhat. Egyszerű és nagyszerű újítások ezek, még ha manapság ezekhez az apróságokhoz már hozzá vagyunk szokva akkor is. Személy szerint én már nagyon várom a Pentax új vázait.