Határok a Fejben

Hűséges olvasóink számára már bizonyára nem újdonság, hogy időnként hírt adunk egy egy izgalmasnak ígérkező fotókiállításról. Ezúttal Filep Krisztina kiállítására invitálunk benneteket. Mire is lehet számítani egy empátiával vastagon megáldott világutazó munkáival kapcsolatban? Mondja el maga, a kiállító fotós:

“A világ számos pontján, számos ember kényszerült már arra, hogy elhagyja otthonát, hogy batyuba kötve egész múltját és jelenét útnak induljon egy ismeretlen úton, egy ismeretlen helyre. Ezek az emberek általában nem akartak mást, minthogy hagyják őket élni.”

Fotó: Filep Krisztina

Mi történik e bátor emberekkel? Hova jutnak? Kikkel kelnek útra, kik maradnak életben? Mi történik velük, ha megérkeznek oda, ahol biztonságot sejtenek? Megérkeznek valaha is? Hogyan telnek hétköznapjaik? Kik lesznek segítő társaik? Van miért felkelniük napra-nap? Tovább tudnak küzdeni? Haza tudnak valaha térni? Mi mit tehetünk értünk? Én mit tehetek értük?

Megannyi kérdés, létállapot, melyekbe az elmúlt 12 évben személyesen láttam bele. 2009-ben Indiában éltem, s szívem a tibeti menekültek otthonához húzott – hisz épp róluk kutattam, így jutottam el Dharamsalába és Mcleod Ganjbe. 2016-ban Németországban jártam, hogy aktív résztvevőként figyeljem meg, eme nyugat-európai ország mit tesz a hozzájuk érkező menekültekért. 2017-ben születésnapomat a szír határhoz közeli Mardin városában töltöttem egy szociális cirkusz tanulmány úton, és nagyjából 19 éves korom óta kicsiny hazánkban is dolgoztam sokat menekültekkel és menekültekért, remek civil szervezetek vagy jómagam és a köz szolgálatában.

Fotó: Filep Krisztina

E kiállítás az elmúlt 12 évem kultúr antropológusi- szocio fotós énjének fotó testamentuma. A megnyitón, ha a körülmények és szabályok engedik, versek és dalok csendülnek fel, hogy mi se feledjük:

“A magyarok is voltak már menekültek, és lehetnek is még azok” ….

Örömmel Várok Minden Kedves Érdeklődőt, Jó barátot, Család tagot, Civil szervezetet, Kormányzati Tisztségviselőt.

Szeretettel,
Filep Krisztina

Filep Krisztina – Határok a Fejben című kiállításának a megnyitója 2020. október 13-án 18:00-kor kezdődik a Montázs Art Café-ban (1119 Budapest, Etele út 55.). Garantálom, hogy megéri eljönni.

Kiemelt kép: Filep Krisztina