Fujinon XF56mm f1.2

Valamikor ez volt álmaim optikája. Emlékszem, hogy nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy mit csináljak miután a Canon rendszeremet felszámoltam és egy Fujifilm X-T2-t vettem. Kezdetben egy Fujinon XF35mm f1.4 objektívem volt csak. A magam örömére kattintott fotókhoz teljesen elegendő volt az a 35-ös. A Canon cuccból megmaradt egy EOS M50 és egy EF 50mm f1.2 L. A Canon gyári adapterével szépen hasított az 50-es. Nyilván nem volt túl kényelmes megoldás a pici vázon az a nagyobbacska objektív. Meg, hát ha már Fujifilm vázat vettem, mennyivel jobb lenne ha Fujinon objektívem lenne.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

56mm-el f1.2 rekeszérték mellett még APS-C szenzornál is nagyon vékony a mélységélesség

Egy szerencsés véletlennek köszönhetően jó árban eltudtam adni az 50mm f1.2 L-t és onnantól már szabad volt az út az XF56 felé. Egy újabb szerencse és egy apró súgásnak köszönhetően még az előtt megtudtam venni, hogy a hivatalos ára megemelkedett volna.

Az XF35 f1.4 volt mindig is a nagy kedvencem, de az XF56 háttérmosása utánozhatatlan, lenyűgöző. Most viszont el kell köszönnünk egymástól. Hűtlen lettem és galád módon megcsaltam a Fujifilmet. A szívemben mindig marad hely ennek a márkának és ki tudja, talán még újra egymásra találunk egyszer.

Az optika hazai vásárlás a Fotoplus-ból. Makulátlan, karc mentes. Jár mellé a doboza, a kupakok, és a kis tatyó is.

Ára picit alkuképes, de az irány 250.000Ft 230.000Ft

Sn.:86A02618

Átvehető Budapesten a III. kerületben.

Érdeklődni a roszberger@zarido.hu mail címen lehet.

Szöveg és fotók: Roszberger Bandi