Fujifilm-mel a koronavírus ellen!

Természetesen egy Fujifilm fényképezőgéppel a nyakunkban nem leszünk védettek a koronavírus ellen. Viszont a Fujifilm Holding Corp. nem csak a fényképezőgép gyártásban jeleskedik, hanem a gyógyszeriparban is.

A TheGuardian számolt be arról, hogy 340 pácienst kezeltek Shenzhen-ben Avigan-al (másik nevén: Favipiravir). Ez a Fujifilm egyik influenza elleni gyógyszere. A tesztek alapján jelentős javulást mutattak ki a kezdeti stádiumban lévő betegeknél, sőt röntgennel vizsgálták a tüdejük állapotát is és megállapították, hogy a páciensek 91%-nál a tüdő regenerálódása is gyorsabb lett. A kínai kormány hivatalosan is javasolja a gyógyszer használatát, mert mellékhatások nélkül lehet kiemelkedő eredményeket elérni vele.

Ugyanakkor egy Japán egészségügyi minisztériumi forrás szerint a súlyosabb eseteknél már nem volt ekkora sikere a gyógyszernek. A beszámolójuk szerint 70-80 páciensnek adták a gyógyszert de a súlyosabb stádiumban lévő betegnél nem bizonyult igazán hatásosnak.

A Fujirumors munkatársa leírja még, hogy a Fujirumors éppen Észak-Olaszországban működik, ott ahol a koronavírus gócpontja van és mindenki nagyon bízik abban, hogy akár a Fujifilm, akár más vállalat elő fog állni egy hatásos gyógyszeres kezelés lehetőségével.

Forrás: Fujirumors

Kiemelt fotó forrása: koronavirus.gov.hu