Firmware frissítések a Panasonic-tól – sajtóközlemény

Wiesbaden, Németország, 2020. július 14. –  A Panasonic bejelentette a LUMIX G sorozat digitális, tükör nélküli, cserélhető objektíves fényképezőgépeihez tartozó „LUMIX Tether for Streaming (Beta)” Mac operációs rendszerre szóló frissítését és a „LUMIX Webcam” szoftver Windows és Mac operációs rendszerekhez készített verziójának fejlesztését.

A firmware-frissítés a DC-GH5, GH5S, G9, G90/G91/G95, G80/G81/G85 és GX9 fényképezőgépekhez készült, és az új DMW-SHGR1 állványos markolattal való még szélesebb körű kompatibilitást teszi lehetővé, valamint még stabilabbá teszi a LUMIX G VARIO 12-32mm / F3.5-5.6 ASPH. /MEGA O.I.S.(H-FS12032) objektív működését. Ezenfelül a “LUMIX Tether for Streaming (Beta)” és a “LUMIX Webcam” szoftver a LUMIX fényképezőgépekkel történő otthoni munkavégzést is magasabb szintre emeli.

  1. Firmware-frissítés a DC-GH5,GH5S, G9, G90/G91/G95, G80/G81/G85 és GX9 fényképezőgépekhez
Fényképezőgép Firmware verzióLehetővé teszi a DMW-SHGR1 állványos markolat használatát  Még stabilabbá teszi a LUMIX G VARIO 12-32mm / F3.5-5.6 ASPH. /MEGA O.I.S.(H-FS12032) objektív működését.
DC-GH5 firmware verzió: 2.7IgenIgen
DC-GH5 Firmware verzió: 1.6Igen
DC-G9 Firmware verzió: 2.2IgenIgen
DC-G90/G91/G95 Firmware verzió: 1.2IgenIgen
DC-G80/G81/G85 Firmware verzió: 1.5IgenIgen
DC-GX9 Firmware verzió: 1.5Igen

A frissítés 2020. július 21-től lesz letölthető a LUMIX Global Customer Support oldalról: https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/.

  • LUMIX Tether for Streaming (Beta) Mac operációs rendszerhez

A “LUMIX Tether for Streaming (Beta)” Windows operációs rendszerhez készült változata után most Mac operációs rendszerhez is elérhető a szoftver. A jól ismert “LUMIX Tether (Ver.1.7)” szoftverből származó új változat további megjelenítési lehetőséget kínál streaming alkalmazás esetén. Ezzel is növeli a felhasználók kényelmét a növekvő ön-streaming lehetőségeknél.

A „LUMIX Tether” szoftvert eredetileg vezetékes távvezérelt felvételkészítéshez alakították ki. A grafikus elemek, mint például a fókuszterület jelölése, valamint a vezérlőpanelek az élőképpel együtt jelennek meg a számítógépes monitoron USB csatlakozáson keresztül. Azonban ezek a grafikus elemek akadályozzák a munkát, amikor a fényképezőgéppel élő streamet közvetítenek. A felhasználói igényeknek megfelelően egy LIVE VIEW üzemmóddal bővült a “LUMIX Tether for Streaming (Beta)” funkcióinak sora. Ez a funkció csak az élőképet jeleníti meg, hogy a külső streaming szoftver munkáját támogassa. A felhasználók az alkalmazási területnek megfelelően dönthetnek, hogy a képernyőn hagyják-e a grafikus, funkció visszajelző elemeket.

A “LUMIX Tether for Streaming (Beta)” egy hivatalos megjelenést megelőző változatban elérhető, ami jelenleg is fejlesztés alatt áll. Kérjük, vegye figyelembe, hogy erre a szoftverre nem terjed ki az üzemeltetési garancia és az ügyfélszolgálat.

Kompatibilis fényképezőgépek: DC-S1H, DC-S1R, DC-S1, DC-GH5S, DC-GH5, DC-G9

LUMIX Tether for Streaming (Beta) Mac operációs rendszerhez
Operációs rendszer
Mac OS X 10.11, Mac macOS 10.12, macOS 10.13, macOS 10.14 *A macOS 10.15 Catalina operációs rendszer kompatibilitásának vizsgálata jelenleg is tart, és bizonyos hibákat már feltártak. https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/info/macos_tether.html  (A macOS 10.15 Catalina hivatalos támogatási dátuma még egyeztetésre vár.)
ProcesszorLegalább 1 GHz-es Intel processzor
KijelzőLegalább 1024 x 768 pixel
RAMLegalább 1 GB (32 bites) vagy 2 GB (64 bites)
MerevlemezLegalább 200 MB szabad tárhely a telepítéshez
CsatlakozásUSB 3.0/3.1


LUMIX Tether for Streaming (Beta) letöltési oldal?

https://www.panasonic.com/global/consumer/lumix/lumixtether.html

  • LUMIX Webcam szoftver

A “LUMIX Tether for Streaming (Beta)” alapvetően vezetékes távvezérelt felvételkészítésre fejlesztett szoftver, amellyel élő streameléshez is meg lehet osztani a képkeresőt, de a hamarosan megjelenő “LUMIX Webcam” szoftverrel webkameraként is lehet használni az USB-vel csatlakoztatott LUMIX fényképezőgépet, ami így nem csak élő streamingre, hanem videokonferenciára és egyéb alkalmazásra is megfelel.

Kompatibilis fényképezőgépek: DC-S1H, DC-S1R, DC-S1, DC-GH5S, DC-GH5, DC-G9

Megjelenés dátuma*:2020. szeptember vége (Windows) / október vége (Mac)

*A DC-G100/G110 fényképezőgépekre szánt LUMIX Webcam szoftver megjelenési dátumáról még nem született döntés.

A Panasonic elkötelezett a full-frame S sorozatot és a mikro négyharmados G sorozatot is tartalmazó LUMIX termékvonal folyamatos fejlesztése iránt, hogy a felhasználók értékes terméket és szolgáltatást kapjanak, és ennek része a firmware- és szoftverfrissítési program is.

A specifikáció előzetes értesítés nélkül változhat

A Panasonicról

A Panasonicról

A Panasonic Corporation vezető szerepet tölt be a világon a széles felhasználási körökbe tartozó, a szórakoztató elektronikai, építő- és autóipari ágazatok, valamint a B2B vállalkozások által használt innovatív technológiák és megoldások fejlesztésében. A vállalat, amely 2018-ban ünnepelte alapításának századik évfordulóját, 528 leányvállalatot és 72 társult vállalatot működtet világszerte. A 2020. március 31-én zárult pénzügyi évben 61,9 milliárd euró (7,49 billió jen) konszolidált, nettó árbevételt ért el. A vállalat különböző részlegei egymással együttműködve keresik az innovációval létrehozható új értékeket, hogy jobb életet és jobb világot teremtsenek vásárlóik számára. További részletekért látogasson el a https://www.panasonic.com/global weboldalra.