Ez a GFX aztán kiszivárgott!

Elvileg január 27-én jelentik be az új Fujifilm GFX vázat. Konkrétabban a GFX100S modellt. Persze, mint ilyenkor álltalában az lenni szokott, a nagy bejelentés előtt már egészen “véletlenül” kiszivárogtak a váz specifikációi és számtalan fotó is az új jövevényről.

Ami jól látszik az adatok alapján, hogy lényegesen kisebb lesz, mint a GFX100. A méretek csökkentése minden bizonnyal fontos cél volt a Fujifilm tervezőinek, annyira, hogy a GFX100S-hez elvileg nem lehet majd kapni teljes értékű markolatot, csupán egy kis toldalékot a kényelmesebb fogás kedvéért.

Szenzorra elvileg az lesz benne, mint a GFX100-ban, viszont érkezik egy új filmszimuláció a Nostalgic Negative. Természetesen nem maradhat ki a stabilizált szenzor, ami 6 fényérték előnyt jelent.

A GFX100 elektronikus keresőjéhez képest valamivel gyengébb felbontást kap a GFX100S. (5.76 millió képpont vs. 3.7 millió képpont). Ami még szembeötlő eltérés, hogy amíg a GFX100 16 bit-es RAW formátumot tud, addig a GFX100S várhatóan csak 14 bit-es RAW formátumot támogat majd.

A kisebb váz kisebb tömeget is jelent, a GFX100 1400g, az új váz várhatóan 900g lesz. A nagy kérdés, hogy árban mit jelent majd az, hogy itt-ott butítottak kicsit a vázon a GFX100-hoz képest. Elvileg 6000 USD környékéről szólnak a pletykák.

Hamarosan kiderül, hogy mi az igazság!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük