ESKÜVŐKRE VONATKOZÓ KORMÁNYZATI VÁLASZ A 23:00 ÓRA UTÁNI ZÁRÁSSAL KAPCSOLATBAN!

Az Esküvői Szolgáltatók Szakmai Érdekképviseletei Egyesülete az alábbi választ kapta:

Tisztelt V. Dávid Andrea!

Köszönjük, hogy megkeresésével ügyfélszolgálatunkhoz fordult.

Ügyfélszolgálatunk feladatköre a járványhelyzetet érintő általános tájékoztatásra korlátozódik. Az Ügyfélszolgálatunk által kiadott információk kötelező erővel nem bírnak, hivatalos állásfoglalásnak nem tekinthetők.

A Kormány 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelete a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről:

7. §Amennyiben a lakodalom vendéglátó üzletben kerül megrendezésre, abban az esetben 23.00 órakor véget kell érnie.

(1) A vendéglátó üzletben 23.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével – a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel – tilos tartózkodni. (2) A vendéglátó üzletben 23.00 óra után 06.00 óráig az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára megengedett a tartózkodás.

Az Országos Rendőr Főkapitányság tájékoztatása alapján, amennyiben a lakodalom vendéglátó üzletben kerül megrendezésre, abban az esetben 23.00 órakor véget kell érnie, illetve, ha nem vendéglátó üzletben kerül megrendezésre, akkor 23:00-kor nem kell elhagyni a helyszínt.

Második kérdésére válaszolva, amennyiben a lakodalom helyszíne (például.: sátor, kerthelység) az adott vendéglátó egységhez tartozik, abban az esetben vonatkozik az eseményre a 23:00 órás helyszínelhagyás.

Továbbá méltányossági kérelem beadására lakodalmakkal, rendezvényekkel kapcsolatban nincs mód a jelenlegi szabályozások szerint.

További kérdés esetén forduljon hozzánk ismét bizalommal.

Tisztelettel:

Vigh Abigél
Telefon: +36-80-277-455
E-mail: koronavirus@1818.hu

Forrás: ESZSZÉ