Drónt 100.000-ig

Sziasztok!

Szeretnék elkezdeni drónozni, légi fotók készítése céljából. Segítséget szeretnék kérni, szerintetek az alábbi igényekhez mi a legkedvezőbb típus? Nincsen szükségem több kilométeres hatótávra. Fontosabb annál a képminőség, már ami elfogadható lehet egy ilyen kis szerkezettől. Láttam számos típust és árkategóriát, 50 ezres tételben gondolkodtam eddig, de az egyik drónos ismerősöm kiábrándított, hogy annyiért ne várjak semmi képminőséget és stabilitást a levegőben. Ezért valamennyivel feljebb fogom tornázni a keretemet, max 100 ezres tételig és úgy döntöttem, hogy megfelel a használt "madár" is, így talán beleférhet egy normálisabb típus. Mivel egyáltalán nem ismerem ezt a világot ezért kérdezném, szerintetek milyen gép az, amit tudnék venni egy ilyen keretből?

Üdvözlettel,

Laci

Kedves Laci!

Kicsit körbe érdeklődtünk neked olyan kollégáknál, akik aktívan drónoznak. Mivel teljesen érthető módon ragaszkodsz a jó képminőséghez, így egyöntetűen a DJI drónjaira szavazott mindenki.

Az általad megjelölt árkategóriába inkább a belépő modellek férnek bele. Két konkrét típust javasoltak kollégáink. Az egyik a DJI Mavic Air és a DJI Mavic Mini. Az Air mellett azokat az érveket kaptuk, hogy kevésbé érzékeny a széllel szemben és a szenzorai fejlettebbek, mint amiket a Minibe építettek. 

A Mini mellett szól, hogy bár érzékenyebb a szélre, de az a kollégánk, aki konkrétan ezt a típust használja, elmondta, hogy egyáltalán nem vészes és az akku üzemideje valamivel többet bír, mint az Air akkuja. A Mini nála közel 30 percet bírja, az Air az elmondások szerint 20 perc körül repül egy feltöltött akkuval. Ő például azért választotta a Minit, mert árban kedvezőbb volt és kevéssel 100.000Ft feletti árban újat tudott venni 2 év garanciával. Esküvői fotózások során szokta bevetni a madárkát. Abban minden tanácsadónk megegyezett, hogy hatótávra hasonlók. 

Itt találtunk egy szuper összehasonlítást az egyes DJI modellekkel kapcsolatban.

Az elmondások alapján mindegyik típus jó választás. Arra viszont figyelmezettek, hogy nagyon könnyű beleszeretni a drónozásba és ha szerelem lesz, akkor szinte biztos, hogy idővel komolyabb drónt fogsz választani. Ha az Air mellett döntesz, most biztosan érdemes lesz figyelni a használt és az új árakat is, mert a DJI pont a napokban jelentette be az Air 2-t, ami biztosan lenyomja majd az első generáció árait.

Bízunk benne, hogy tudtunk segíteni egy kicsit.

Ha további kérdéseid merülnének fel, akkor örömmel állunk a rendelkezésedre.

A kiemelt képen egy DJI MAvic Mini. (Forrás: dji.com)