Bánné Cserényi Noémi – Dokumentarista anyuci

Nem túléljük a napokat, hanem megéljük...

Karantén... itthonlét... 7 hete... 4 gyerek... 1 férj...

7. hete mindenki itthon, na jó Apa nem mindig, de lényegesen többet van velünk, amit a gyerekek is, s persze én is élveznek (egyenlőre😅).

A 3 grácia a repcemezőn... lassan hazajárunk ide a családdal, ide mozdulunk csak ki.

Megy az online oktatás, a suliban de Hannának az oviból is... plusz apa "home  officézik". Nem mondom néha hajtépős, néha laza, de tény, hogy első időben túlélős volt ez az egész!

Fantasztikus négyes... néha tényleg egy Marvel filmben érzem magam, de a lényeg, hogy mindenki ebben a filmben szuperhős, velem az élen 🤘🏻

Egyszerre legyél egy nap, pedagógus (több tárgyban persze), logopédus, kreatív manager, békebíró, házvezetőnő, szakácsnő, kertész, ja és kutyaidomár mert a házi ebünk is tiltakozik jelenleg. Mindenki mindig éhes, pedig most volt reggeli/tízórai/ebéd/uzsi/vacsi... nálunk ezek között is van még minimum 3 étkezés. 🤪

És ez a huncut lassan 1 éves manó aki most van az anyamatrica korszakában, s közben elkezdte felfedezni a világot (a nővérei szobáját😅)

Az első hetekben nem mondom, hogy gördülékenyen mentek a napok, ráadásul a mamák hiánya is beköszöntött a 3. héten, plusz a gyerekeknél a csak menjünk valamerre, mindegy hova csak menjünk érzés is, hiszen mi alapból sokat jöttünk-mentünk nap, mint nap, most pedig udvaron kívül sehova!

Amivel én töltődöm- az persze hogy a bújások, puszik, ölelések rajzok tömkelege s a kávé 🙃

Nekem is furcsa volt megszokni, kezdett minden IS hiányozni, a fotózásokról nem is beszélve! Vagy csak úgy a szabadság érzése...

Az új, napi alapkellékeink a kesztyű és a maszk...

Sokszor frusztrált, hogy nincs meg a megszokott napirend, hogy nem áll minden patika rendben itthon  (igen tudom..., 🤦‍♀️ de engem kikapcsol a takarítás, a folytonos rendezkedés, a pakolás -a fotózás mellett persze, a férjem agyára is megyek ezzel néha!😂), hogy nincs mindig 13.00-ra ebéd, s hogy az altatások is elcsúsztak. Feszültté tette a napjaim, pedig semmi értelme nincs, hisz nem jön hozzánk senki, megvár a teendő. A gyerekeim jól vannak, apa pedig sosem hánytorgatja fel, sőt ha itthon van mindenben kiveszi a részét...🙏🏻

A legnagyobb s a legkisebb... na ilyen pillanatok azok amik minden negatív dolgon át tudnak lendíteni, s tudom nincs azaz nem lehet lehetetlen!

Ezután döntöttem el, hogy elég volt! Nem akarom ezeket a hónapokat csak úgy szimplán túlélni! Minden pillanatot meg akarok élni, s jól, mert így megbolondulunk az tuti!

A legjobb a karanténban azok a reggelek abszolúte... ezek a pillanatok... s a nyugalom, a lelassult s csak egymásra figyelős napjaink!

Elengedtem a napirend időre való teljesítéséből. Teljesítem amit akarok, DE akkor amikor oda jutok időben! Ez nagyon átértékelte a napjainkat. Sokkal jobb így itthon, együtt! Nekem is és a gyerekeknek is!

A két kicsi... Ez a jelenet mindennapos, persze ez mellett a piszkálás is mikor Zéti nem tolerálja a dögönyözést!

Minden kész, minden a helyén, olyan dolgokra is jutott idő amire nem is gondoltam volna, s az én idő is jóval több, plusz egymásra is jut időnk, egy jó filmet megnézni nyugalomban!

A közelünkben lévő kis erdőbe néha elszökünk, itt a madarakon békákon kívül nincs más, a gyerekek pedig levezetik az energiákat 💪🏻

Eljutok fotózni is, igaz legtöbb esetben a családom az “áldozat”, s hol jobban, hol kevésbé tolerálják, de együtt működnek (mondjuk választásuk nincs 😅). Plusz ennyi virágot sem fotóztam, mint most a kertben, de kikapcsol s ez a lényeg!

Na és persze Apánk is "Home Officéban" nyomul itthon, ami persze szuper, de valljuk be néha hajat tépős, mikor neki is biztosítani kell mindent IS, a csendről nem is beszélve.

Szóval csak azt tudom mondani, hogy ha elengedjük a görcsös “megfelelni akarást”, s picit engedünk a gyeplőn magunk fele, sokkal de sokkal jobban fogjuk magunkat érezni. Nem mondom, hogy mindig egyszerűbb, vagy cukormázasabb lesz egy-egy nap, vagy hét, de lényegesen görcsmentesebb, feszültségmentesebb, boldogabb. Vagyis nálunk, nálam ez így volt!

Összeteszem a kezem az udvarért, s emelem kalapom azok a családok előtt, akik ez nélkül vészelik át a napokat!

Így mi, azaz én, ott tartok, hogy szeretem ezt a karanténos időszakot (néha nyugi jól esik egy esti pohár borocska nekem is 😉)!

Repcés fotózás level 2, na itt már a gyerekek is jobban kaphatóak voltak...

Persze ez mellett nagyon féltjük a szeretteinket mi is, s reménykedünk, hogy mielőbb túl legyünk ezen a helyzeten! Vigyázzon mindenki magára, vigyázzunk egymásra!

Drága Noémi! Köszönjük szépen a soraidat és a csodás képeket! Nagyon boldog anyák napját kívánunk neked! (Záridő szerkesztőség)