1 éves lett a Záridő Magazin!

2020.02.24-én indítottuk útjára a Záridő Magazint. Persze a munkálatok már ezt megelőzően fél évvel elkezdődtek. Stábot kellett kialakítani, cikkek sorát megírni, weblapot építeni, ütemezési terveket készíteni, gyártókkal, forgalmazókkal tárgyalni, költségvetést készíteni stb stb.

Amikor már minden a helyére került, akkor sem lehetett csak úgy lenyomni a START gombot. Kellett egy kis hírverést is csinálni. 🙂

Az első beharangozó videónkat közel 14.000-en látták eddig a Facebook-on.

Aztán eljött a nagy nap, amikor az addig jelszóval védett weblapot feloldhattam.

Elindul a Záridő Magazin

Azt már az elején tudtuk, hogy mi valami frisset, újat szeretnénk csinálni. Kerestük az egyensúlyt, hogy legyenek tesztek is és hírek, de a magazin ennél sokkal többet nyújtson. Talán az egyik legfontosabb döntésünk az volt, hogy ez a magazin legyen interaktív. Kinyitottuk a lehetőséget az olvasóink számára, hogy ők is részt vegyenek a magazin szerkesztésében. Engedtük, hogy feltegyék a kérdéseiket legyenek azok technikai jellegűek vagy akár közvetlen a gyártóknak címzettek. Ez mellett külön öröm számunkra, hogy egyre több vendégszerző anyagát publikálhatjuk, amik nem csak fotókból állnak, de ezekhez tartalmas és olvasmányos írások is társulnak. Emlékeztek még például Kovács Réka Éva izgalmas cikkére?

Az elmúlás diszkrét bája – Kovács Réka Éva cikkéhez kattints a képre!

De nem csak szerzők vendégeskedtek nálunk, hanem interjúalanyok is. Meghirdettük a “Mutasd magad!” pályázatot olyan tehetséges fotósoknak, akiket még kevésbé ismer a világ. Sajnos a Covid kicsit áthúzta a számításainkat és ezt a projektet még nem tudtuk lezárni, nem mutattunk be minden kiválasztott fotóst. Hamarosan viszont folytatjuk a sorozatot. Addig is, aki nem látta az eddigi anyagokat, annak ajánlom figyelmébe a Záridő Magazin YouTube csatornáját, ahol megtekinthetők az interjúk.

Szűcs Levente itt az idő, “Mutasd magad”!

Az interjúk mellett persze foglalkoztunk technikával is. Teszteltünk Leica, Panasonic, Canon, Olympus, Fujifilm, Ricoh, Sigma fényképezőgépeket és objektíveket, Tamron objektíveket, sőt az első, kifejezetten az olvasóink számára szervezett tesztelésen a Sigma objektívje mellett a Sony is szerepet kapott.

Így eresztettünk egymásnak három 135-öst. Beszámoló a Sony GM, Sigma Art és Zeiss Batis összecsapásról – A cikkért kattints a képre!

De nem csak a fényképezőgépek és objektívek világába kezdtünk elmerülni, hanem Fehér Ádám kollégánknak és a DJI-nak köszönhetően a drónokat is górcső alá vetettük.

A fényképezőgépek és a drónok mellett időnként megjelentünk olyan tartalmakkal is, amik a mobiltelefonos fotózással foglalkoztak. Az ilyen írások mindig komoly párbeszédet generáltak a fényképezőgépet és a mobiltelefont használó két tábor között, ezért azt éreztük, hogy kellene ebbe az irányba is nyitni. Így csatlakozott a csapatunkhoz egy blogger, Polgár Nikolett személyében, aki a PhotoKolett blog rovat szerkesztője lett.

Makró fotózás telefonnal – Az apróságok köztünk élnek – PhotoKolett írásáért kattints a képre!

Az utóbbi egy évben többek között volt etikettel foglalkozó írásunk kettő is, értintettünk jogi kérdéseket, foglalkoztunk a fotózással, mint lelki folyamattal, publikáltunk a fotózás történelmét érintő anyagokat, betekintést adtunk az IR fotózás világába és közben elindítottuk az Időgép rovatunkat is az analóg fotózás szerelmeseinek.

Megszállóktól megszállottaknak! – Az írásért kattints a képre!

Mozgalmas év volt, amit egy fantasztikus fotópályázattal koronáztunk meg, a Képvarázzsal. Ha számokkal akarnám kifejezni az első évet, akkor a statisztika valahogy így nézne ki:

  • Közel 6000 Facebook követő
  • 400-nál több megírt cikk
  • 20 leforgatott videó
  • Közel 30 vendégszerző
  • 117.000 olvasó

Nagyon köszönjük nektek, hogy itt vagytok velünk és követitek a tartalmainkat! Természetesen a következő egy év is tartogat meglepetéseket, újdonságokat.

Boldog szülinapot Záridő Magazin!

Szöveg: Roszberger Bandi